Stek organic hairsalon

Bewuste knip- en kleursessies

Bij Stek, natuurlijke kapper in de Kweektuin kun je terecht voor natuurlijke knip- en kleur sessies waarbij jij even helemaal centraal staat. Je haar is een weerspiegeling van wie je bent. De conditie ervan vertelt hoe het met je gaat of ging en hoe je het draagt kan jou persoonlijkheid en kracht versterken. Ik knip daarom met aandacht en laat me leiden door wat ik zie en voel.

Naast knippen kun je bij mij terecht voor unieke 100% plantaardige kleuringen van Oliebe. Een kleuring waar geen sprankje chemie aan te pas komt. Alleen maar goeds voor je haar door de werking van gemalen planten zoals bijvoorbeeld oregano, koffie en walnoot extract, gemengd met water en appelazijn, zorgen ervoor dat beschadigingen worden opgevuld en geven zachtheid en glans aan je haar. De kleur is 6-8 weken houdbaar zonder uitgroei. Meer weten? Je kunt me altijd mailen voor een advies.  Naast plantenkleuringen kun je ook voor (semi) permanente kleurbehandelingen en highlights op zeer zachte wijze een afspraak maken.

Duurzaam

Na elke knipbeurt wordt al het afgeknipte haar verzameld in een haarzak van Hair Recycle. Dit mooie Belgische initiatief zamelt haar in voor verschillende doeleinden zoals: filtering van vervuild water, behandeling van brandwonden door keratine en voor het vervaardigen van biocomposite producten.

In de salon werk ik met duurzame biologische producten van het Italiaanse merk Oway, welke ook te koop zijn bij Stek. Niet alleen de inhoud, maar ook de verpakkingen van Oway zijn duurzaam. De mooie glazen amberkleurige flesjes zijn behalve dat ze verantwoord zijn ook nog eens een lust voor het oog in je badkamer.

Over Lot

Ik heb onder andere geknipt bij Kinki kappers in Amsterdam en als pop-up kapper was ik met kam en schaar te vinden op diverse locaties in Amsterdam. Daarnaast heb ik geknipt bij natuurkapper Schaar zoekt Haar in de Kweektuin. De vele prikkels, harde muziek, felle kleuren en ‘kapsels’, heb ik achter me gelaten om bij Stek mijn eigen passies: haar en mensen en wat er in hen omgaat te verenigen. ‘Het haar op zijn best laten zijn zoals het van nature is, zodat jouw persoonlijkheid benadrukt wordt’, is mijn motto. Ik hou van natuurlijk vallend haar met zachte lijnen en beweeg mee met je haar, zodat je thuis ook met je kapsel uit de voeten kunt zonder veel moeite. Van krullen knippen en een kapsel droog personaliseren en uitwerken gaat mijn kappershart sneller kloppen.

 

website Stek Haarlem