Natuurspeelplek Paddenpoel

Let op !!!

Wespennest op het grote eilandje van Paddenpoel

Op het grote eilandje aan de oostkant zit een wespennest. Je kunt er niet spelen, daarom is het eilandje met hekjes afgezet.

Sneeuwpret op de sleehelling van Paddenpoel

Wat gebeurt er als er kinderen, sneeuw en een grote heuvel bij elkaar komen ? Sleeen natuurlijk. En zelfs met de snowboard lukte het om de sleehelling af te glijden zoals Felix en Otto deden.

Die Koning Winter zorgt voor veel plezier voor de kinderen, hopelijk blijft hij nog even.

Waterpomp op Paddenpoel in de wintermaanden niet in gebruik

De waterpomp op Paddenpoel is van december tot en met februari afgesloten om te voorkomen dat er vorstschade kan ontstaan.

Daarmee nodigen we koning winter uit om, geheel tegen de verwachting in, van zich te laten horen door een flik pak sneeuw te brengen. Dat zou wat zijn om op paddenpoel van de sleehelling te slee├źn en sneeuwpoppen te maken. Wij gaan duimen.

Spelen op Paddenpoel

Er wordt naar hartenlust gespeeld op Paddenpoel. Er ontstaan rivieren bij de waterpomp, dammen en bruggen bij de eilandjes. Er zijn al feestjes gevierd en picknicks gehouden. Om Paddenpoel bespeelbaar te houden staan er huisregels op het infobord. Op woensdagmiddag tussen 2 en 5 uur is Saskia Hollander van Werkgroep Terrein aanwezig voor vragen en klusjes. Wil je meedoen of meedenken? Meldt je bij haar of mail naar paddenpoel@haarlemmerkweektuin.nl.

Soms is Paddenpoel gesloten voor groot onderhoud of een donateursmiddag. Dit wordt tijdig vermeld op het mededelingenbord en op de website van De Haarlemmer Kweektuin.

Paddenpoel geopend !!

Onder een stralende zon en onder grote belangstelling van kinderen en volwassenen werd op 1 juli Paddenpoel geopend. Na het doorknippen van het lint door Olivier en het hijsen van de vlag door Jiri stroomden de kinderen vol verwachting het terrein op. De bloemen en diertjes bij de waterloop, de stoere speeltoestellen en de sluippaadjes, alles werd ontdekt. Afkoelen kon onder een geïmproviseerde buitendouche of bij de zeer gewilde waterpomp. En natuurlijk met de heerlijke ijsjes van IJsbaart.

Paddenpoel is gerealiseerd dankzij vrijwilligers, buurtbewoners, lokale bedrijven en sponsoren.