Paddenpoel

VOOR GROEPEN: Reserveer hier een speeltijd bij Natuurspeelplek Paddenpoel


Werkzaamheden Paddenpoel – groot eilandje afgesloten

In juli is van het grote eilandje een deel afgegraven en een stuk lager geworden. Het eiland is beter toegankelijk geworden en een grote verbetering voor de ecologie, het zicht en het onderhoud. Het eilandje is afgezet, er kan voorlopig niet op gespeeld worden, zodat het gras weer goed kan terug groeien.

Spelen op Paddenpoel

Er wordt naar hartenlust gespeeld op Paddenpoel. Er ontstaan rivieren bij de waterpomp, dammen en bruggen bij de eilandjes. Er zijn al feestjes gevierd en picknicks gehouden. Om Paddenpoel bespeelbaar te houden staan er huisregels op het infobord. Op woensdagmiddag tussen 2 en 5 uur is Saskia Hollander van Werkgroep Terrein aanwezig voor vragen en klusjes. Wil je meedoen of meedenken? Meldt je bij haar of mail naar paddenpoel@haarlemmerkweektuin.nl.

Soms is Paddenpoel gesloten voor groot onderhoud of een donateursmiddag. Dit wordt tijdig vermeld op het mededelingenbord en op de website van De Haarlemmer Kweektuin.

Paddenpoel geopend!!

Onder een stralende zon en onder grote belangstelling van kinderen en volwassenen werd op 1 juli 2018 Paddenpoel geopend. Na het doorknippen van het lint door Olivier en het hijsen van de vlag door Jiri stroomden de kinderen vol verwachting het terrein op. De bloemen en diertjes bij de waterloop, de stoere speeltoestellen en de sluippaadjes, alles werd ontdekt. Afkoelen kon onder een geïmproviseerde buitendouche of bij de zeer gewilde waterpomp. En natuurlijk met de heerlijke ijsjes van IJsbaart.

Paddenpoel is gerealiseerd dankzij vrijwilligers, buurtbewoners, lokale bedrijven en sponsoren.

Flyer