Doe mee

lieveheerbeestje Kom jij als nieuwe vrijwilliger ons gezellige team versterken?

Kom je graag in de Haarlemmer Kweektuin en wil je ons helpen met verschillende activiteiten en evenementen op het park? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij verwelkomen je daarom graag als nieuwe vrijwilliger.

De Haarlemmer Kweektuin een fantastische omgeving voor vrijwilligers. Hier zetten buurtbewoners en andere betrokkenen zich dagelijks in voor het onderhoud van het groene stadspark van Haarlem. Onze vrijwilligers zijn onmisbaar, mede door hen is het park een groot succes.

De activiteiten voor vrijwilligers zijn onderverdeeld in de verschillende werkgroepen. Elke werkgroep wordt aangestuurd door een coördinator die de belangen van de vrijwilliger behartigt.

Vacatures

Binnen onze stichting is van alles te doen. Voor ieder wat wils. Hieronder vind je de vacatures die wij op dit moment hebben:

Gezocht: Medewerker vrijwilligers Haarlemmer Kweektuin

In de Haarlemmer Kweektuin beheren en ontwikkelen de Stichting Haarlemmer Kweektuin, vrijwilligers, ondernemers en de gemeente samen een veelzijdig en duurzaam stadspark. Ecologie en circulaire economie zijn bepalend voor wat er gebeurt. Wij kweken bij alle gebruikers en het publiek de verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor de wereld om ons heen.

Voor de Haarlemmer Kweektuin zijn wij op zoek naar enthousiaste medewerkers voor de werkgroep vrijwilligers.

De werkgroep Vrijwilligers draagt zorg voor het vrijwilligersbeleid en de uitvoering daarvan. Werving van vrijwilligers, inbedding binnen de organisatie, onderhouden van contacten, ontwikkelen van faciliteiten en het organiseren van nuttige en leuke activiteiten voor de vrijwilligers behoren tot de taken van de werkgroep. Binnen de werkgroep worden deze taken verdeeld.

Je werkt voor een deel vanuit huis, met ongeveer een keer per zes weken een vergadering van de werkgroep.

Wat neem jij mee?

Je houdt van contact met mensen, kunt goed luisteren en weet talenten/vaardigheden te matchen met vacatures. Door jouw warme welkom weet je de vrijwilliger enthousiast te maken voor ons park.

Je bent gemotiveerd voor het werken met de vrijwilligers en andere betrokkenen aan de doelen van de Haarlemmer Kweektuin. Als je al enige ervaring hebt met vrijwilligerswerk is dat mooi meegenomen. Enige ervaring in het werken met digitale hulpmiddelen is handig.

Wat bieden wij je?

 • Een leuke en stimulerende omgeving waarin je kunt leren en jezelf kunt ontwikkelen.
 • Binnen de beperkte financiële middelen mogelijkheden voor scholing en ontwikkeling.
 • Een vrijwilligerscontract inclusief verzekering.

Reageren?

Ben je 4 uur per week beschikbaar en heb je zin om ons gezellige team te komen versterken, stuur ons dan een bericht. Je bent van harte welkom. vrijwilligers@haarlemmerkweektuin.nl

Groenliefhebbers voor natuurspeelplek Paddenpoel

De afgelopen jaren is er in de Kweektuin een groot stuk terrein herontwikkeld. Hier is natuurspeelplek  Paddenpoel aangelegd, waar kinderen leren wat onze natuur te bieden heeft. Klauteren, klimmen, ravotten, op Paddenpoel is het allemaal mogelijk. De natuurspeelplek heeft duurzame speeltoestellen en is toegankelijk voor iedereen.

De werkgroep Spelen is op zoek naar enthousiaste personen die de werkgroep komen versterken. Het betreft hier een onbezoldigde functie met een gemiddelde tijdsbesteding van 2 tot 4 uur per week.

Wat neem je mee?

 • affiniteit met natuurlijk spel van kinderen op een natuurspeelplek
 • feeling voor wat er leeft bij de bezoekende kinderen en begeleiders: hoe zijn zij betrokken, waar hebben zij behoefte aan?
 • open voor inclusive play. Paddenpoel is een speelplek voor alle kinderen.
 • je steekt graag de handen uit de mouwen en houdt ervan om buiten te werken.
 • relativeringsvermogen, humor, creativiteit. Het werk is nooit af, er is altijd wat te doen.
 • energie om met zware materialen en gereedschap te werken op een groot terrein
 • zin om te pionieren, netwerken en organiseren

Leden werkgroep Evenementen

Steek je graag je handen uit de mouwen en om toffe events te organiseren? En spreekt de Haarlemmer Kweektuin je aan? Dan zoeken we jou!

Voor de werkgroep Evenementen zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die graag een handje helpen en het leuk vinden om de Haarlemmer Kweektuin door evenementen nog beter op de kaart te zetten.

Onze evenementen sluiten aan op de kernwaarden en visie van de Stichting Haarlemmer Kweektuin:

 • duurzaam
 • circulair
 • educatief
 • verbinden

De werkgroep Evenementen bestaat op dit moment uit 2 teamleden en een evenementen-coördinator. Je werkt dus niet alleen. We bedenken en pakken alles samen aan.

Enthousiast geworden? Reageer dan snel en mail naar: vrijwilligers@haarlemmerkweektuin.nl.

Leden voor werkgroep Terrein

Steek je graag je handen uit de mouwen? Ben je geïnteresseerd in ecologie of groenbeheer en leer je graag iets nieuws door het volgen van een (betaalde) cursus/workshop? Lees dan vooral even verder.

Wij zoeken enthousiaste doeners voor de werkgroep terrein voor de volgende taken:

 • op dinsdagochtend en/of donderdagochtend helpen op het terrein met de groengroep
 • organisatorische taken
 • naast het praktische werk op het terrein kun je een (betaalde) workshop volgen. Denk aan leren werken met de bermmaaier, een cursus ecologisch beheer of een EHBO-cursus om als bhv’er te helpen.

Ben je 4 uur per week beschikbaar en heb je zin om ons gezellige team te komen versterken? Stuur dan een bericht naar Annette. Je bent van harte welkom!

Coördinator werkgroep Gebouw en installaties

Ben je een enthousiaste organisator met technisch inzicht en enige technische kennis? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wij zoeken een coördinator werkgroep Gebouw en installaties voor de volgende taken:

 • zorgdragen voor goede bezetting en deskundigheid van de werkgroep
 • contactpersoon zijn voor bestuur
 • overleggen plannen, agenda en verslagen verzorgen
 • plannen en onderling verdelen van de werkzaamheden
 • letten op de afronding van de werkzaamheden
 • rapporteren aan Vastgoed gemeente Haarlem en bestuur

De aandachtsgebieden zijn de gebouwen op het terrein, de kassen en de infrastructuur van leidingen. De werkgroep is ondersteunend aan de gemeente (onderhoud).

Functie-eisen:

 • technisch inzicht
 • goed kunnen organiseren en coördineren
 • enthousiasme

Werktijden: vergadering 1 x per 4 tot 8 weken

Stage lopen bij de Kweektuin

Doe jij op dit moment een opleiding en zoek je een leuke stageplek. Dat kan bij de Haarlemmer Kweektuin. Let er wel op: wij zoeken met name stages waarbij de student veelal zelfstandig werkzaamheden en studieopdrachten uitvoert. Er is niet altijd (dagelijks) een studiebegeleider aanwezig op het park.

Ben jij geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk op de Kweektuin of heb je interesse in één van de openstaande vacatures? Neem dan vrijblijvend contact op met onze vrijwilligerscoördinator via vrijwilligers@haarlemmerkweektuin.nl 

Veiligheid voor onze vrijwilligers staat altijd voorop. Met betrekking tot o.a. integriteit, personeelsbeleid en werkomstandigheden houden wij ons strikt aan landelijke procedures. Het vrijwilligersbeleid van de Haarlemmer Kweektuin is hieronder in te zien:

(PDF volgt…)

Bijdragen aan de Haarlemmer Kweektuin

Onze stichting wil de Haarlemmer Kweektuin ontwikkelen tot een mooi buurtpark met duurzame voorzieningen. Hiervoor zijn wij afhankelijk van giften, subsidies en het harde werk van een honderdtal vrijwilligers. Wilt u de Haarlemmer Kweektuin steunen? U kunt uw bijdrage overmaken naar bankrekening: NL81 TRIO 0198 0764 60, of klik op deze betaallink. Bij voorbaat hartelijk dank.

Toekomstbeeld Haarlemmer Kweektuin

In een gezamenlijke sessie hebben de commissieleden van de voorbereidingscommissie een toekomstbeeld ontwikkeld voor de Haarlemmer Kweektuin. Wat ziet een bezoeker, een ondernemer, een vrijwilliger, een bewoner, een scholier of een heel gezin als ze over circa vijf jaar door de poort van de Haarlemmer Kweektuin naar binnen lopen? Haarlemmer Kweektuin, gebied in 360 graden. Klik hier om de visie te bekijken.

Flyer