Pluche Wol en Garens

Jouw wolwinkel voor duurzaam handwerk

Het assortiment van wolwinkel Pluche bestaat uitsluitend uit duurzame producten. Alle garens zijn gemaakt van 100% natuurlijke en/of gerecyclede materialen. De wolwinkel is te vinden in de in de Kweekstraat op het terrein van de Haarlemmer Kweektuin.

Achter de toonbank staat Myrthe – een kunsthistoricus met een passie voor handwerk. In 2022 gooide ze het roer om en besloot als fervent haakster en breister een duurzame wolwinkel te beginnen: ‘Als kunsthistoricus ben ik geboeid door oude ambachten en natuurlijke materialen. Met Pluche verbind ik deze interesse met mijn passie voor handwerken. Met een onderzoekende mindset selecteer ik garens van makers die een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld. In hun materialen, productielijn en fair pay. Daar word je toch blij van?’

Duurzame wol en garens.
Ondanks een vloeroppervlak van 15 m2 heeft Pluche Wol en Garens een uitgebreid en gevarieerd assortiment: garens van biologische schapenwol, katoen, mohair, zijde en zelfs gerecyclede spijkerbroeken! Daarnaast maakt Myrthe verloopgarens van biologisch katoen van Venne-Colcoton Unikat. Deze garens bestaan uit meerdere draden, waarbij de overloop van de verschillende kleuren per draad verspringt. Hierdoor ontstaat een prachtig gemêleerd kleurverloop. Ook zijn er breinaalden, haaknaalden en andere accessoires in haar winkeltje te vinden.

‘Of je nu een doorgewinterde handwerk(st)er bent of graag zou willen beginnen: mijn deur staat
voor iedereen open!’

De winkel is geopend vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

 

wolwinkelpluche.nl