Natuurspeelplek Paddenpoel

Tijdelijke afzettingen Paddenpoel

Het vroege lenteweer in combinatie met de voorjaarsvakantie zorgt voor gezellige drukte op Paddenpoel.  Er zijn alweer veel kindervoeten over de bruggetjes en heuvels gegaan. Het is goed zichtbaar dat dit voor het terrein na de al drukbezochte droge hete zomer zijn sporen nalaat. Bij de speeltoestellen en oever kalft er her en der aarde af en op veel belopen plekken is het gras verdwenen.

Om verdere afkalving te voorkomen, zijn kwetsbare plekken met lint afgezet. We vragen de bezoekers deze plekken te ontzien.

Wanneer er onderhoudswerkzaamheden komen waarbij het nodig is dat Paddenpoel gesloten is voor bezoekers, melden we dat tijdig op de website.

Spelen op Paddenpoel

Er wordt naar hartenlust gespeeld op Paddenpoel. Er ontstaan rivieren bij de waterpomp, dammen en bruggen bij de eilandjes. Er zijn al feestjes gevierd en picknicks gehouden. Om Paddenpoel bespeelbaar te houden staan er huisregels op het infobord. Op woensdagmiddag tussen 2 en 5 uur is Saskia Hollander van Werkgroep Terrein aanwezig voor vragen en klusjes. Wil je meedoen of meedenken? Meldt je bij haar of mail naar paddenpoel@haarlemmerkweektuin.nl.

Soms is Paddenpoel gesloten voor groot onderhoud of een donateursmiddag. Dit wordt tijdig vermeld op het mededelingenbord en op de website van De Haarlemmer Kweektuin.

Paddenpoel geopend !!

Onder een stralende zon en onder grote belangstelling van kinderen en volwassenen werd op 1 juli Paddenpoel geopend. Na het doorknippen van het lint door Olivier en het hijsen van de vlag door Jiri stroomden de kinderen vol verwachting het terrein op. De bloemen en diertjes bij de waterloop, de stoere speeltoestellen en de sluippaadjes, alles werd ontdekt. Afkoelen kon onder een geïmproviseerde buitendouche of bij de zeer gewilde waterpomp. En natuurlijk met de heerlijke ijsjes van IJsbaart.

Paddenpoel is gerealiseerd dankzij vrijwilligers, buurtbewoners, lokale bedrijven en sponsoren.