Natuurspeelplek Paddenpoel

Paddenpoel gesloten i.v.m. te hoge waterstand.

Door de hevige regenval is het water flink gestegen in de sloten. De waterdiepte voldoet momenteel niet aan de eisen van de inspectie. Het water wordt met pompen afgevoerd. Zodra het water voldoende gezakt is gaat Paddenpoel weer open. Dit wordt vermeld op de website en via.facebook.

Werk aan Paddenpoel

Zaterdag 2 november wordt van 10 tot 14 uur door vrijwilligers van Stichting Haarlemmer Kweektuin gewerkt aan het onderhoud van Paddenpoel. De natuurspeelplek blijft toegankelijk voor bezoekers, maar u moet rekening houden dat sommige speeltoestellen of een deel van het terrein zijn afgezet.

Spelen op Paddenpoel

Er wordt naar hartenlust gespeeld op Paddenpoel. Er ontstaan rivieren bij de waterpomp, dammen en bruggen bij de eilandjes. Er zijn al feestjes gevierd en picknicks gehouden. Om Paddenpoel bespeelbaar te houden staan er huisregels op het infobord. Op woensdagmiddag tussen 2 en 5 uur is Saskia Hollander van Werkgroep Terrein aanwezig voor vragen en klusjes. Wil je meedoen of meedenken? Meldt je bij haar of mail naar paddenpoel@haarlemmerkweektuin.nl.

Soms is Paddenpoel gesloten voor groot onderhoud of een donateursmiddag. Dit wordt tijdig vermeld op het mededelingenbord en op de website van De Haarlemmer Kweektuin.

Paddenpoel geopend !!

Onder een stralende zon en onder grote belangstelling van kinderen en volwassenen werd op 1 juli Paddenpoel geopend. Na het doorknippen van het lint door Olivier en het hijsen van de vlag door Jiri stroomden de kinderen vol verwachting het terrein op. De bloemen en diertjes bij de waterloop, de stoere speeltoestellen en de sluippaadjes, alles werd ontdekt. Afkoelen kon onder een geïmproviseerde buitendouche of bij de zeer gewilde waterpomp. En natuurlijk met de heerlijke ijsjes van IJsbaart.

Paddenpoel is gerealiseerd dankzij vrijwilligers, buurtbewoners, lokale bedrijven en sponsoren.