Natuurspeelplek Paddenpoel

Werkdag Paddenpoel 3 november – Paddenpoel gesloten

Er wordt op zaterdag 3 november van 10.00 tot 14.30 uur gewerkt op Paddenpoel en daarom is de natuurspeelplek dan gesloten. Heb je zin om te komen helpen op Paddenpoel? Alle hulp is welkom. Zo’n werkdagje is altijd heel gezellig. Leuk om Paddenspoelfans te ontmoeten en wie weet elkaar te inspireren. Wil je meer weten over de klussen of heb je andere vragen? Mail naar doen@haarlemmerkweektuin.nl

Blauwalg in de watergang op Paddenpoel

Er zijn meldingen van huiduitslag en jeukklachten bij kinderen die in contact zijn geweest met het water op Paddenpoel. Het zou gaan om Blauwalg na een consult bij de arts. Om de bezoekers ter plekke te attenderen zijn er bordjes geplaatst bij het infobord en de zij-ingang. Voor meer informatie over Blauwalg zie www.zwemwater.nl.

Voor alle duidelijkheid: op Paddenpoel is het water in de watergang geen zwemwater. Het wordt daarom niet gecontroleerd door Rijkswaterstaat op aanwezigheid van bacteri├źn of andere zaken, zoals b.v. wel bij aangewezen zwemplassen, zwemvijvers of de zee.

Het water uit de waterpomp is grondwater. Hier zit geen blauwalg in, maar het is geen drinkwater.

Spelen op Paddenpoel

Er wordt naar hartenlust gespeeld op Paddenpoel. Er ontstaan rivieren bij de waterpomp, dammen en bruggen bij de eilandjes. Er zijn al feestjes gevierd en picknicks gehouden. Om Paddenpoel bespeelbaar te houden staan er huisregels op het infobord. Op woensdagmiddag tussen 2 en 5 uur is Saskia Hollander van Werkgroep Terrein aanwezig voor vragen en klusjes. Wil je meedoen of meedenken? Meldt je bij haar of mail naar paddenpoel@haarlemmerkweektuin.nl.

Soms is Paddenpoel gesloten voor groot onderhoud of een donateursmiddag. Dit wordt tijdig vermeld op het mededelingenbord en op de website van De Haarlemmer Kweektuin.

Paddenpoel geopend !!

Onder een stralende zon en onder grote belangstelling van kinderen en volwassenen werd op 1 juli Paddenpoel geopend. Na het doorknippen van het lint door Olivier en het hijsen van de vlag door Jiri stroomden de kinderen vol verwachting het terrein op. De bloemen en diertjes bij de waterloop, de stoere speeltoestellen en de sluippaadjes, alles werd ontdekt. Afkoelen kon onder een geïmproviseerde buitendouche of bij de zeer gewilde waterpomp. En natuurlijk met de heerlijke ijsjes van IJsbaart.

Paddenpoel is gerealiseerd dankzij vrijwilligers, buurtbewoners, lokale bedrijven en sponsoren.