[vc_row][vc_column width=”1/2″ el_class=”kolom-01-organisaties”][vc_wp_custommenu nav_menu=”4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″ el_class=”kolom-02-organisaties”][vc_row_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text]

Natuur- en Milieueducatie Haarlem (NME)

De Haarlemmer Kweektuin is de thuisbasis van de afdeling Natuur- en Milieu Educatie van de gemeente Haarlem.

Natuur- en Milieueducatie Haarlem werkt samen met inwoners, jong en oud, aan een groene, diervriendelijke, duurzame, klimaatbestendige en schone stad. NME Haarlem staat voor duurzaam denken en doen. Doe mee en bouw mee aan een betere toekomst voor Haarlem!

NME heeft twee stadsboerderijen, vier schooltuincomplexen en in de Haarlemmer Kweektuin een natuurhuiskamer, Palmenkas, cactuskas en de historische Springertuin.

Meer informatie en het laatste nieuws vindt u op hun website: NME Haarlem | Natuur en Milieu Educatie of op de facebookpagina van NME.


Groen Spreekuur 

De hoveniers van NME beantwoorden graag jouw vragen over natuurlijk en duurzaam tuinieren.

– Iedere donderdagmiddag kan je tussen ( van maart t/m oktober) 14:00-16:00 binnenlopen met vragen bij de Natuurhuiskamer van NME, te vinden in het witte gebouw in het midden van de Kweektuin. Vraag daar naar de hoveniers. Aan het inloopspreekuur zijn geen kosten verbonden.

– Elke eerste zaterdag van de maand is het Biomarkt ( van maart t/m oktober) en zijn de hoveniers van NME van 13:00-15: 00 aanwezig in de Cactuskas om al je groene vragen te beantwoorden.

Ben je niet in de gelegenheid naar het Groen Spreekuur te komen dan kun je je vragen ook mailen naar nmeactiviteiten@haarlem.nl


Plantenverkoop

Op de Kweektuin worden worden op een natuurlijke en duurzame manier inheemse, vaste planten opgekweekt (100% biologisch, zonder gif). Deze kun je aanschaffen bij de plantenverkoop naast de palmenkas. Let op! Het is alleen mogelijk om met contant geld te betalen. Er is geen pin.

Voor al de activiteiten van NME ga naar haarlem.nl/nme[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image image=”291″ img_size=”medium” alignment=”center” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” image_hovers=”false” link=”https://www.facebook.com/nmehaarlem/”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]