[vc_row][vc_column width=”1/2″ el_class=”kolom-01-organisaties”][vc_wp_custommenu nav_menu=”5″][/vc_column][vc_column width=”1/2″ el_class=”kolom-02-organisaties”][vc_column_text]kaatsbaantorentjeHoreca

De Haarlemmer Kweektuin zal met haar grote diversiteit aan activiteiten veel bezoekers trekken. Buurtbewoners recreëren er en maken er een wandelingetje met hun kleine kinderen. Om bewustwording over duurzaamheid te bevorderen, worden lessen gegeven, evenementen gehouden en allerlei bijeenkomsten georganiseerd. Er vinden educatieve en informatieve activiteiten plaats voor een uiteenlopend, groeiend publiek.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”525″ img_size=”large” alignment=”center” onclick=”link_image” image_hovers=”false”][vc_column_text]

Doelgroepen

De volgende doelgroepen gaan het terrein bezoeken en zijn potentiële gasten van de op het terrein gevestigde horeca:

[/vc_column_text][vc_column_text]

Variatie in horeca

Om deze diversiteit in groepen goed te kunnen bedienen is het belangrijk om gevarieerde horecavoorzieningen te realiseren. De Voorbereiding Commissie (VC) adviseert zowel een bescheiden kiosk c.q. petit-café met terras te realiseren, alsmede een volwaardig restaurant voor lunch en diner. De kiosk (of ‘sappenbar’) is kleinschalig en voorziet vooral in de behoefte van dagrecreanten, ouders met kinderen en bezoekende groepjes, om een glaasje gezond sap (uit eigen tuin!) of een kopje koffie te kunnen drinken. Deze voorziening kan vrijwel direct worden gestart. Van het restaurant wordt vooral het serveren van elegante, biologisch verantwoorde maaltijden gevraagd. Kwaliteit en duurzame bedrijfsvoering is hierbij voorwaarde. De VC heeft een lijst samengesteld van potentiële kandidaten voor deze twee horeca functies.

Daarbij is een mobiele horecavoorziening wenselijk, om aan de vraag bij grotere bijeenkomsten en evenementen te voldoen.Tot slot mag een goede vergaderservice voor de op het terrein aanwezige instellingen en bedrijven niet ontbreken. Deze kan eventueel gecombineerd worden met een “bedrijfskantine” voor medewerkers en vrijwilligers in een van de aangepaste kassen.

De horeca activiteiten kunnen bij voorkeur door twee elkaar aanvullende ondernemers worden uitgevoerd. Voor de uiteindelijk te realiseren horeca heeft de VC een uitgebreid deelplan geschreven, waarin veel praktische zaken de orde komen (o.a. sluitingstijden).[/vc_column_text][vc_column_text]

Inpassing van horeca op het terrein

Een goede bereikbaarheid van de horecavoorzieningen voor de diverse bezoekersgroepen is belangrijk. Enkele uitgangspunten zijn:

Basiseisen horeca

Het is belangrijk voor de Haarlemmer Kweektuin dat er op het terrein kwalitatief goede horeca komt en dat die past binnen de doelstellingen en de ambities van dit gebied. Om deze reden worden er aan de ondernemers een aantal eisen gesteld. Deze eisen zullen onderdeel vormen van de selectieprocedure. Hieronder geven we een schets van de algemene voorwaarden voor de horeca :

[/vc_column_text][vc_single_image image=”526″ img_size=”large” alignment=”center” onclick=”link_image” image_hovers=”false”][vc_column_text]

Maatschappelijke en coöperatieve aspecten van horeca

De Haarlemmer Kweektuin zal een voorbeeldproject en voorbeeldplek zijn voor duurzame maatschappelijke activiteiten. De restauratieve voorzieningen leveren daarbij aan de “voorkant “ aan haar bezoekers gezonde voeding in een prettige ambiance. Aan de “achterkant “ kunnen deze ondernemingen tevens een belangrijke maatschappelijke functie hebben. Zo is het belangrijk dat de horeca haar maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering kan delen met vakgenoten en belangstellenden en een leerbedrijf wil zijn voor horecaopleidingen. Het is wenselijk dat mensen met “afstand tot de arbeidsmarkt” kansen krijgen om ook in dit bedrijfsonderdeel in de Haarlemmer Kweektuin werkervaring op te doen.

Gezien de gewenste bedrijfsvorm van de Haarlemmer Kweektuin dienen kandidaten:

Letterlijk een kweektuin voor een duurzame samenleving!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]