[vc_row][vc_column width=”1/2″ el_class=”kolom-01-organisaties”][vc_wp_custommenu nav_menu=”5″][/vc_column][vc_column width=”1/2″ el_class=”kolom-02-organisaties”][vc_column_text]

Fasering uitvoering

Tijdelijk beheer en onderhoud

Door vertrek van de huidige beheerder (augustus 2013) en ‘Spaarnelanden’ (oktober 2013) komt een groot deel van de opstallen en terrein leeg te staan. Het complex is dan extra kwetsbaar voor onder andere vandalisme en ongewenst gebruik. Hoewel het ‘Witte gebouw’ tijdens kantoortijden wel in gebruik blijft, moeten tijdelijke maatregelen getroffen worden om met name vandalisme te voorkomen.

De bestaande hekwerken moeten daarom zo spoedig mogelijk worden aangevuld zoals in het ontwerp is weergegeven, zodat de afsluitbaarheid en beheersbaarheid is gegarandeerd (voor het gehele terrein acht afsluitbare toegangen en circa 90meter nieuw hekwerk). Daarnaast kan worden gedacht aan extra surveillance door de NVD en/of anti-kraakwacht in de woning met bewaak-functie (sluitronde hekken, waakronde op terrein).[/vc_column_text][vc_single_image image=”545″ img_size=”large” alignment=”center” image_hovers=”false”][vc_column_text]Tot slot moet er een tijdelijke beheerorganisatie of beheerder worden aangesteld die ook zorgt voor onderhoud van essentiële functies en installaties. Het ligt voor de hand hiervoor het NME opdracht te geven, zij blijven immers op het terrein en verzorgen het onderhoud aan alle groen. Veel werk kan bij een goede planning en aansturing vanuit het NME door vrijwilligers worden gerealiseerd, zoals het onderhoud van tuinen en klein technisch onderhoud. Een deel van het onderhoud moet door gecertificeerde bedrijven worden uitgevoerd, in opdracht van het NME/gemeente, omdat hier kwaliteits- en veiligheidseisen aan de orde zijn (brandveiligheid, legionellabeheer, enz.).

“Allerlei voorzieningen en functies zullen voor publiek een voorbeeldfunctie hebben en krijgen daarmee educatieve waarde.”

Gefaseerde uitvoering plan ‘Haarlemmer Kweektuin’

FASE 1 (2014)

Omdat de graafwerkzaamheden voor het water de grootste fysieke impact en verstoring op het gebied heeft, is het wenselijk dat de aanleg van de waterlopen in een zo vroeg mogelijk stadium plaatsvindt. Als dit gebeurd is kunnen n.l. de nieuwe hekken in één keer op hun goede plek worden geplaatst, de bomen op hun definitieve plek worden gezet, en de bodembegroeiing kan zich herstellen. Daarbij komt het voordeel dat deze werkzaamheden door de instanties kunnen worden uitgevoerd zonder dat het daarbij noodzakelijk is dat de BO al volledig functioneert. Het budget voor aanleggen van de waterverbinding Ripperda / Delft (onderdeel van Groot Water Plan Haarlem) was in 2013 al langere tijd beschikbaar en is doorgeschoven naar 2014.

FASE 2 (2014 – uitloop in 2015)

FASE 3 (2015 – 2020)

FASE 4 (2030)

Het uiteindelijke doel, een duurzaam Waterpark (eco) is gerealiseerd

[/vc_column_text][vc_single_image image=”548″ img_size=”large” alignment=”center” image_hovers=”false”][/vc_column][/vc_row]