In December is er geen BioMarkt. De eerste volgende markt is op 6 Maart 2021.

In December is er geen BioMarkt. De eerste volgende markt is op 6 Maart 2021.

In December is er geen BioMarkt. De eerste volgende markt is op 6 Maart 2021.

 

We kunnen 750 euro winnen! Help ons!
13 december 2020

Wesseling Tuinen is een hoveniersbedrijf, gevestigd aan de Stephensonstraat in Haarlem. Voor het vierde jaar op rij sturen zij geen kerstkaarten meer aan hun relaties, maar besteden zij dit geld liever aan een “goede doelenactie”. Goed bedacht van ze, he? Een cheque van 750 euro is bestemd voor de winnaar van deze actie. En je raadt het al: dit jaar is de Haarlemmer Kweektuin één van de goede doelen! Help je ons om deze cheque te winnen? Want juist met dit soort acties en donaties maken onze vrijwilligers de Kweektuin voor jullie mooi en kunnen ze het in stand houden.

Stem je op ons? Vanaf nu t/m zondag 13 december 2020 kan er gestemd worden via https://www.wesselingtuinen.nl/goede-doelen-actie-2020. Help ons!

Toiletten gesloten
1 november 2020

Helaas zijn de Openbare Toiletten op het terrein van de Kweektuin voor onbepaalde tijd afgesloten.

zonnepanelen Haarlem kweekzon
Zonnnepanelen op het dak van de Kweektuin, per 1 oktober in de verkoop- KweekZon
10 oktober 2020

Zou u ook graag zonnepanelen willen, maar niet op het eigen dak?

U kunt nu lid worden en per direct mee doen !

 

Inwoners van Haarlem Noord en Bloemendaal kunnen vanaf nu investeren in zonnepanelen op een deel van de kassen en bedrijfsgebouwen van de Haarlemmer Kweektuin. Ideaal als je zelf geen panelen op je eigen dak kan of wil leggen. KweekZon coöperatieve energie is een buurtinitiatief. U wordt lid en investeert mee. KweekZon doet de rest: aankoop, installatie en onderhoud.
Jaarlijks ontvangt u de netto opbrengsten. Gedurende 15 jaar kunt u profiteren van dit voordeel, wij verwachten dat u uw investering binnen 10 jaar heeft terugverdiend.

Een 4 persoons huishouden verbruikt gemiddeld 3300 kWh per jaar. Een zonnestroomdeel levert naar verwachting 220 kWh per jaar op en kost eenmalig € 320,- .

Meer informatie is te vinden op: www.kweekzon.nl.

Openstelling Kweektuin winterperiode
1 oktober 2020

 

In de winterperiode (1 oktober t/m 31 maart):

Maandag t/m vrijdag:   van 9 tot 17 uur

Weekend en feestdagen: van 10 tot 17 uur

 

De dagen dat het park in ieder geval gesloten is, zijn Koningsdag, Bevrijdingsdag, en Nieuwjaarsdag. Verder kan er bij evenementen van deze tijden worden afgeweken.

Kweektuin ook in weekend weer open!
8 mei 2020

Vanaf morgen, 9 mei 2020, is de Kweektuin in de weekends weer open! Er gelden natuurlijk wel wat Corona-regels, zoals die overal gelden, maar we zijn blij dat we weer open mogen!

Corona-protocol Haarlemmer Kweektuin

Iedereen wordt verzocht de volgende regels in acht te nemen:

  1. Houd 1,5 meter afstand.
  2. Blijf altijd thuis bij klachten.
  3. Vermijd drukte.
  4. Zorg dat er voor anderen nog plek is, door niet te lang te blijven hangen.
  5. Bent u 70 jaar of ouder, of heeft u een kwetsbare gezondheid, wees dan extra voorzichtig.
  6. De Springertuin en het Kabouterpad blijven in de weekenden vooralsnog gesloten vanwege de smalle paden.

Toezicht

Toezicht op de naleving van deze regels zal plaatsvinden door de parkmanager, de beveiligingsdienst en vrijwilligers van de Stichting Haarlemmer Kweektuin.

Update Corona-virus
19 maart 2020

BELANGRIJK!

De Haarlemmer Kweektuin is een openbaar park, ook al staat er een hek omheen. Mensen hebben daarom hun eigen verantwoordelijkheid om te bekijken wat ze in welke situatie moeten doen voor hun eigen veiligheid. Er zijn tijden met heel veel mensen, maar er zijn ook momenten met weinig mensen.

Wordt het te druk, dan moeten de mensen zich verspreiden of besluiten weg te gaan.

Doordat we met vrijwilligers werken en we (nog) geen parkmanager hebben, is het voor ons ondoenlijk om dit in de gaten te houden. We zullen dit bericht ook op het terrein aanplakken.

#STAYSAFE

OPROEP: versterking gevraagd voor de Werkgroep Terrein – Paddenpoel

In onze werkgroep zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers die samen met ons de natuurspeelplek Paddenpoel kunnen onderhouden en beheren.
Iedere woensdagsmiddag van 14.00 uur tot uiterlijk 17.00 uur is deze werkgroep actief. Doe je mee? Stuur dan een berichtje naar vrijwilligers@haarlemmerkweektuin.nl

De groep wordt gecoördineerd door Saskia Hollander.

Wanneer?
Iedere woensdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur.
Waar?
Bij de kas aan het Marktplein.

 

Snijplanken te koop!
10 januari 2020

De Haarlemmer Kweektuin heeft snijplanken te koop. Vervaardigd door Haarlems Hout van hout uit Haarlemse groengebieden en met een mooi ingegraveerd logo van de Kweektuin. Je steunt ons werk enorm als je één van deze snijplanken koopt. Kijk in onze webshop (het mag nog niet de naam hebben, maar het is een beginnetje, er komt meer!) en koop één van deze prachtplanken!

Groen in de stad spreekuur – elke woensdagmiddag

Iedere woensdagmiddag tussen 14.00-16.00 uur zijn de hoveniers van NME beschikbaar om bezoekers van de Stadskweektuin te helpen met hun vragen over natuurlijk en duurzaam tuinieren. Aan het inloopspreekuur zijn geen kosten verbonden. Aanbellen bij NME in het witte gebouw, Kleverlaan 9, Haarlem.
Meer informatie: NME per mail: nmeactiviteiten@haarlem.nl per telefoon: 06 46215415

Duurzaamheidsloket: stel hier al je vragen! – elke vrijdagmiddag

Het duurzaamheidsloket is HET loket waar je met al je vragen terecht kunt over duurzaamheid.

Het loket is een samenwerking tussen Gemeente Haarlem en diverse duurzame organisaties. De medewerkers van het loket kunnen uw vragen beantwoorden over oa. duurzaam bouwen, energie besparen, bewoners initiatieven en financiering. Ze kunnen u ook doorverwijzen of koppelen aan een partner in het netwerk van De Groene Mug.

Wanneer en waar?

Elke vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur kunt u in het Kweekcafé terecht met uw vragen aan de medewerkers van de Gemeente Haarlem over duurzaamheid. Het Kweekcafé bevindt zich achter het witte gebouw van het NME.

Meer info

Meer weten over De Groene Mug en de ambities van Haarlem op het gebied van duurzaamheid: http://www.haarlem.nl/degroenemug.

biomarkt, biologische producten, wij telen groente, duurzame producten, glutenvrije producten
BioMarkt op de Haarlemmer Kweektuin, eerste zaterdag van de maand

De BioMarkt op de Haarlemmer Kweektuin staat er elke eerste zaterdag van de maand. De BioMarkt staat opgesteld op het voorterrein en vindt plaats van 10.00 tot 15.00 uur. Je kunt er terecht voor allerlei biologische, glutenvrije of duurzaam geproduceerde producten. Bijvoorbeeld groenten, brood, gebak, kaas, worst, jam, honing, wijn, bier, olijfolie en azijn, zero waste verpakkingen en waterzuiveraars.
Het is behalve voor je zaterdagse boodschappen doen op de markt ook een gezellige plek om wat te eten en te drinken.
Begin je dag met gezelligheid en gezondheid en kom naar de BioMarkt!!

In de wintermaanden is er geen BioMarkt, 7 maart 2020 is het weer de eerste keer dat de BioMarkt op het voorterrein staat.

Het assortiment op de verschillende kramen is divers en elke keer weer anders, hoewel er ook elke maand dezelfde gezichten zijn. Voor het actuele aanbod van de BioMarkt is het handig als je de Facebookpagina van de BioMarkt bekijkt.

Go to Top