Kerstfair in de Kweektuin
17 december 2022

Duurzame kerstmarkt in het Kweekcafé

Op zaterdag 17 december is de Kweektuin in kerstsfeer. Van 11 tot 16 uur kun je in het Kweekcafé terecht voor duurzame cadeautjes, een knipbeurt bij de natuurkapper en allerhande workshops. Er is live muziek, er zijn lekkere hapjes en drankjes te koop en de glühwein staat klaar.

Naast dit alles is er een programma voor kinderen met de volgende activiteiten:

  • een sneeuwvlok knutselen
  • maak je eigen pindaslinger
  • een mooi kerstverhaal

We ho, ho, hopen je te zien op 17 december!

Nieuw blog: Hallo rust
1 december 2022

Om wat meer achtergrondinformatie te geven over het reilen en zeilen binnen de Haarlemmer Kweektuin, plaatsen we met enige regelmaat een blogartikel. Het blog van december 2022 staat nu online:

‘Ik leer je jezelf te zien’

“Duurzaamheid betekent ook: duurzaam omgaan met je lichaam,” zegt Martine Scheen (42), en ze glimlacht veelbetekenend terwijl ze de trap opgaat naar haar praktijkruimte. Hallo Rust heet haar healing- en coachingbureau, en het is te vinden in Huis ter Kleef, midden in de Haarlemmer Kweektuin. … lees verder »»»

 

Geen BioMarkt
3 december 2022

Zaterdag 3 december is er geen BioMarkt. We hebben 3 maanden een winterstop. We zijn er weer 4 maart!!

 

De BioMarkt is een markt met diverse duurzame, biologische, lokale of glutenvrije geproduceerde producten.

 

Kijk voor meer informatie ook op de Facebookpagina van de BioMarkt

 

 

Nieuw blog: “Iedereen deelt in de overvloed”.
19 juni 2022

Om wat meer achtergrondinformatie te geven over het reilen en zeilen binnen de Haarlemmer Kweektuin zijn we begonnen met een regelmatige plaatsing van een blogartikel. Het blog van juni 2022 staat nu online:

‘Iedereen deelt in de overvloed’

In de kas van Wij Telen Groente op de Kweektuin

Op de grote tafel in de kas van Wij Telen Groente (WTG) liggen Spaanse waaiers: rode en zwarte met witte stippen. Het lijken vreemde attributen in deze groentekas op de Haarlemmer Kweektuin. Maar: “Je kunt het … lees verder »»»

 

OPROEP: versterking gevraagd voor de Werkgroep Terrein – Paddenpoel

In onze werkgroep zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers die samen met ons de natuurspeelplek Paddenpoel kunnen onderhouden en beheren.
Iedere woensdagsmiddag van 14.00 uur tot uiterlijk 17.00 uur is deze werkgroep actief. Doe je mee? Stuur dan een berichtje naar vrijwilligers@haarlemmerkweektuin.nl

De groep wordt gecoördineerd door Saskia Hollander.

Wanneer?
Iedere woensdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur.
Waar?
Bij de kas aan het Marktplein.

 

Groen in de stad spreekuur – elke woensdagmiddag

Iedere woensdagmiddag tussen 13.00-15.00 uur zijn de hoveniers van NME beschikbaar om bezoekers van de Stadskweektuin te helpen met hun vragen over natuurlijk en duurzaam tuinieren. Aan het inloopspreekuur zijn geen kosten verbonden. Aanbellen bij NME in het witte gebouw, Kleverlaan 9, Haarlem.
Meer informatie en/of een afspraak maken: NME per mail: nmeactiviteiten@haarlem.nl per telefoon: 06 46215415

Duurzaamheidsloket: stel hier al je vragen! – elke vrijdagmiddag

Het duurzaamheidsloket is HET loket waar je met al je vragen terecht kunt over duurzaamheid.

Het loket is een samenwerking tussen Gemeente Haarlem en diverse duurzame organisaties. De medewerkers van het loket kunnen uw vragen beantwoorden over oa. duurzaam bouwen, energie besparen, bewoners initiatieven en financiering. Ze kunnen u ook doorverwijzen of koppelen aan een partner in het netwerk van De Groene Mug.

Wanneer en waar?

Elke vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur kunt u in het Kweekcafé terecht met uw vragen aan de medewerkers van de Gemeente Haarlem over duurzaamheid. Het Kweekcafé bevindt zich achter het witte gebouw van het NME.

Meer info

Meer weten over De Groene Mug en de ambities van Haarlem op het gebied van duurzaamheid: http://www.haarlem.nl/degroenemug.

Go to Top