Mamacafé voor jonge moeders op woe 31 jan en vr 23 feb
23 februari 2018

Mamacafé voor moeder, vaders, opa´s  en oma´s, tantes, vriendinnen.

NME Workshop ‘Bloemen voor de eerste hommel’
1 maart 2018

NME Workshop ‘Bloemen voor de eerste hommel’

In de vroege lente, als de tuin wakker wordt uit haar winterslaap, kan je al hommels zien vliegen en af een toe een bij. De diertjes hebben honger en komen zich tegoed doen aan de nectar en het stuifmeel van jonge bolletjes en vroegbloeiende heesters in de tuin.

Een leuke workshop over bloemen en bijen voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De kinderen krijgen na een inleiding over bloemen en bijen, een bakje om te vullen met bollen en plantjes. De bollen kunnen als ze uitgebloeid zijn in de tuin worden gezet. De kans is groot dat je in 2019 vrolijk bloeiende bollen in de border hebt.

Wat: workshop voor kinderen
Wanneer: donderdag 1 maart 2018
Waar: Haarlemmer Kweektuin, melden bij NME (het witte gebouw).
Tijd: van 14.00 tot 16.00 uur
Kosten: € 5,00 per persoon inclusief materialen en een drankje met iets lekkers
Opgeven: via nmeactiviteiten@haarlem.nl

BioMarkt van 10 tot 15 uur overdekt
3 maart 2018

Op zaterdag 3 maart is er weer BioMarkt binnen in de Hoge Kas naast het Kweekcafé

NL Doet – Klussen op de Kweektuin
9 maart 2018

De Haarlemmer Kweektuin doet 9 maart mee aan NLDoet. Van 10 tot 15 uur gaan we op verschillende plekken op het terrein aan de slag met allerlei klussen, van licht tot zwaar werk. Eén van de klussen is het weghalen van bramen op de ruïneheuvel. De archeologische werkgroep helpt hier bij en voordat we aan het werk gaan krijgen we een stukje over de geschiedenis van kasteel en ruïne te horen.

De inschrijving is al vol! Wil je elders klussen, kijk dan op https://www.nldoet.nl

Kweektuin locatie voor muziek tijdens Gluren bij de Buren
11 maart 2018

Gluren bij de Buren is een huiskamerfestival dat plaatsvindt door alle wijken van Haarlem. Het vloerkleed is het podium; de bank is de tribune. Per woonkamer treedt 1 act op die 3 keer een half uur speelt. De Kweektuin biedt het podium voor twee lokale muzikanten.  Door de speciale looproutes kan je als bezoeker maximaal 7 optredens bijwonen. Gluren bij de Buren maakt de wijken in Haarlem gezelliger en geeft lokale acts een podium.

Op de Kweektuin zijn twee locaties waar je kunt genieten van lokaal en muzikaal talent!

Wanneer en waar?

Palmenkas (door de gele deur achter de dierenweide)

Artiest MacHielo: In 2015 begonnen bij Gluren bij de Buren, waarna hij de smaak te pakken heeft gekregen en niet meer gestopt is. Een repertoire van folk, pop, jazz en blues.  En als het zo uitkomt, zijn er ook nog graag een paar muzikale vrienden bij. Zo organiseert MacHielo ook met regelmaat Kweekmuziek in het Kweekcafé.  MacHielo speelt om 13:30 / 15:00 / 16:30 uur.

Kweekcafé (achter het witte gebouw)

Band King for a Day: De leden van deze Haarlemse band houden vooral van muziek uit de jaren zestig en vertolken een aantal nummers die tot het beste behoren. King for a Day speelt om 12:45 / 14:15 / 15:45 uur.

Het volledige programma kun je vanaf februari vinden op: http://www.glurenbijdeburen.nl/haarlem

 

Groen in de stad spreekuur – elke woensdagmiddag

Iedere woensdagmiddag tussen 14.00-16.00 uur zijn de hoveniers van NME beschikbaar om bezoekers van de Stadskweektuin te helpen met hun vragen over natuurlijk en duurzaam tuinieren. Aan het inloopspreekuur zijn geen kosten verbonden. Aanbellen bij NME in het witte gebouw, Kleverlaan 9, Haarlem.
Meer informatie: NME per mail: nmeactiviteiten@haarlem.nl per telefoon: 06 46215415

Duurzaamheidsloket: stel hier al je vragen! – elke vrijdagmiddag

Het duurzaamheidsloket is HET loket waar je met al je vragen terecht kunt over duurzaamheid.

Het loket is een samenwerking tussen Gemeente Haarlem en diverse duurzame organisaties. De medewerkers van het loket kunnen uw vragen beantwoorden over oa. duurzaam bouwen, energie besparen, bewoners initiatieven en financiering. Ze kunnen u ook doorverwijzen of koppelen aan een partner in het netwerk van de Groene Mug.

Wanneer en waar?

Elke vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur kunt u in het Kweekcafé terecht met uw vragen aan de medewerkers van de gemeente over duurzaamheid. Het Kweekcafé bevindt zich achter het witte gebouw van het NME.

Meer info

Meer weten over de Groene Mug en de ambities van Haarlem op het gebied van duurzaamheid: http://www.degroenemug.nl/

Go to Top