HK terreinwerkdag
10 februari 2018

HK Terreinwerkdag 10 februari

De werkzaamheden op het terrein vorderen gestaag, maar het werk is nog niet gedaan. Daarom organiseren we zaterdag 10 februari van 10 tot 14 uur weer een terreinwerkdag.

Wat moet er zoal gedaan worden? Gevelde bomen opruimen, coniferen stammen bewerken, takkenril afmaken, hekken zetten, opslag uit de oevers halen, kuilen dichten en struiken planten.

Heb je zin om lekker buiten aan de slag te gaan? Doe dan mee en geef je dan op via de mail: doen@haarlemmerkweektuin.nl

Hopelijk is het weer goed, bij heel slecht weer wordt de dag afgeblazen.

Kweektuin locatie voor muziek tijdens Gluren bij de Buren 11 maart
11 maart 2018

Gluren bij de Buren is een huiskamerfestival dat plaatsvindt door alle wijken van Haarlem. Het vloerkleed is het podium; de bank is de tribune. Per woonkamer treedt 1 act op die 3 keer een half uur speelt. De Kweektuin biedt het podium voor twee lokale muzikanten.  Door de speciale looproutes kan je als bezoeker maximaal 7 optredens bijwonen. Gluren bij de Buren maakt de wijken in Haarlem gezelliger en geeft lokale acts een podium.

 

 

Duurzaamheidsloket Kweektuin
Duurzaamheidsloket

Elke vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur kunt u in het witte gebouw (aanbellen bij NME) of in het Kweekcafé terecht met uw vragen aan de medewerkers van de gemeente over duurzaamheid.

Expositie Noord-Holland opgewekt t/m 1 feb.

Reizende tentoonstelling ‘Noord–Holland opgewekt! Energie van vroeger en voor later’

Welk beeld heb jij eigenlijk als het over energie gaat? Om deze vraag bij jongeren tot de verbeelding te laten spreken, heeft de provincie Noord-Holland in samenwerking met het Noord-Hollands Archief de tentoonstelling ‘Noord-Holland opgewekt! Energie van vroeger en voor later’ gemaakt. De tentoonstelling staat in de kas bij het Kweekcafé van 8 dec tm 1 febr. Kinderen onder begeleiding van een volwassene. Kom ook met je klas kijken.

Meer info: https://www.noord-holland.nl/Actueel/Archief/2017/Augustus_2017/Reizende_tentoonstelling_Noord_Holland_opgewekt_Energie_van_vroeger_en_voor_later 

foto uitreiking LdKpenning
De Lieven de Keypenning
21 november 2017

We hebben gewonnen! Lees verder op onze nieuwspagina.

Groen in de stad spreekuur

Iedere woensdagmiddag tussen 14.00-16.00 uur zijn de hoveniers van NME beschikbaar om bezoekers van de Stadskweektuin te helpen met hun vragen over natuurlijk en duurzaam tuinieren. Aan het inloopspreekuur zijn geen kosten verbonden. Aanbellen bij NME in het witte gebouw, Kleverlaan 9, Haarlem.
Meer informatie: NME per mail: nmeactiviteiten@haarlem.nl per telefoon: 06 46215415

bomen-geplant
Bomen op hun plek gezet nov 2016
15 november 2016

Het werk aan de watergang vorderde erg snel en intussen moesten er nog een groot aantal bomen, die in depots waren opgeslagen, verplant worden naar de plek volgens het Bomenplan. Het was even hard werken om de bomen opnieuw te labelen, de slechte weg te halen en op tekening aan te geven waar de bomen precies moesten komen met de bijbehorende plantlijst. Maar dit is gelukt. De bomen waren vorig jaar in depot gezet op een plek waar de heuvels kwamen, dus de bomen moesten daar weg. Door de goede samenwerking tussen de betrokken firma’s (Markus en Pius) hebben we zoveel mogelijk bomen kunnen behouden en op hun plek kunnen zetten, waarbij voor sommige zelfs eerst de grond was opgehoogd! Op de foto’s is te zien hoe de verplantmachine van Pius te werk gaat.

werkwater1
Watergang Haarlemmer Kweektuin
2 november 2016

Het graven van het water ging sneller dag gedacht en is nu zo goed als klaar. Hierboven en onder foto’s van de werkzaamheden en het resultaat in de herfstzon. De vrijgekomen grond is zoveel mogelijk op het terrein herbruikt. Zo is er een sleehelling gekomen en 2 heuveltjes bij de speelplek, heuveltjes in de hoeken en op de plek van het voormalige Vogelhospitaal. Firma Markus heeft een stuk van de duiker wat over was gedoneerd en ingegraven in een van de speelheuvels. Het terrein wordt nog ingezaaid met 2 soorten (ecologisch) gras met bloemen. Dit is ook voor de stevigheid van de schuine oevers. Begin juni kan in het park worden gewandeld en gespeeld. Tegen die tijd hopen we met de werkgroep terrein de verdere invulling van de natuurspeelplek, die we graag samen met kinderen willen bedenken, en de wandeling rondom met paden, bruggetjes, banken en bomen verder te hebben uitgewerkt. Hierbij kunnen we nog hulp gebruiken. Graag aanmelden per mail doen@haarlemmerkweektuin.nl.

Go to Top