Blauwalg in watergang Paddenpoel
7 augustus 2018

Er zijn meldingen van huiduitslag en jeukklachten bij kinderen die in contact zijn geweest met het water op Paddenpoel. Het zou gaan om Blauwalg na een consult bij de arts. Om de bezoekers ter plekke te attenderen zijn er bordjes geplaatst bij het infobord en de zij-ingang. Voor meer informatie over Blauwalg zie www.zwemwater.nl.
Voor alle duidelijkheid: op Paddenpoel is het water in de watergang geen zwemwater. Het wordt daarom niet gecontroleerd door Rijkswaterstaat op aanwezigheid van bacteriën of andere zaken, zoals b.v. wel bij aangewezen zwemplassen, zwemvijvers of de zee.
Het water uit de waterpomp is grondwater. Hier zit geen blauwalg in en kan mee gespeeld worden, maar het is geen drinkwater.

Paddenpoel gesloten op zaterdag 25 augustus

Er wordt op zaterdag 25 augustus van 10.00 tot 14.00 uur gewerkt op Paddenpoel. Spelen kan dan helaas niet, maar als je zin hebt om te komen helpen kan dat wel. Zo een werkdagje is altijd heel gezellig. Leuk om Paddenspoelfans te ontmoeten en wie weet elkaar te inspireren. Wil je meer weten over de klussen of heb je andere vragen ? Mail naar doen@haarlemmerkweektuin.nl

De sluiting zal ook aangegeven staan op het mededelingbord bij de Paddenpoelpoort en bij de zij-ingang.

Watersafari – NME kinderworkshop
23 augustus 2018

Donderdag 23 augustus NME kinderworkshop watersafari om 13.30 uur

Wat is er leuker om met behulp van een schepnet en een bak met water het zoetwaterleven te bestuderen? Er zitten enorme monsters (als je ze vergroot met een loep) maar ook mooie visjes in het water van de Haarlemmer kweektuin.
Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.
Deze middag leren de kinderen dat er een hele wereld onder het wateroppervlak is waar ze nog niet of weinig van afwisten. Samen bestuderen en determineren ze de vangst.
Kosten: € 5,00 inclusief zoekkaart en iets lekkers.
Even aanmelden van te voren via: nmeactiviteiten@haarlem.nl

Terreinwerkdag Haarlemmer Kweektuin van 10 tot 14 uur
25 augustus 2018

Haarlemmer Kweektuin – terreinwerkdag 25 augustus

De opening van het de natuurspeeplek “Paddenpoel” en het “Rondje Kweektuin” op 1 juli was erg geslaagd. Mooi weer, veel bezoekers en complimenten voor de sfeervolle plek met de prachtige begroeide oevers. Dat hebben we samen toch maar mooi voor elkaar gekregen!

Het terrein willen we graag mooi houden en daarom organiseren we op zaterdag 25 augustus van 10 tot 14 uur weer een terreinwerkdag. 

Het is dan tijd om het hooiland te maaien, het gras bij elkaar te harken en weg te brengen naar de composthopen. Dit “verschralen” is een aardige klus, maar vergroot de kans dat er volgend jaar weer gras met bloemen terugkomt. 

Ook gaan we verder met de omheining van de speelplek, het weghalen van de boomopslag uit de oevers, coniferen stammen bewerken, verplaatsen en vastzetten langs het pad, het tegelpad naar de Fruittuin afmaken, bomen inmeten en optekenen en flapvissen. Kortom genoeg te doen.

Ouders met kinderen zijn van harte welkom, zij kunnen op de natuurspeelplek aan de slag.

Bij de lunch is er natuurlijk ook hulp nodig.

Ben je 25 augustus uitgerust terug van vakantie en heb je zin om lekker buiten aan de slag te gaan? Doe dan mee en geef je op per mail: doen@haarlemmerkweektuin.nl

Hopelijk wordt het goed weer, bij heel slecht weer wordt de werkdag afgeblazen.

Graag tot 25 augustus.

Werkgroep terrein

BioMarkt vanaf 10 uur
1 september 2018

Op de BioMarkt aanstaande zaterdag vanaf 10 uur is te koop:

-Groente en fruit bij de kraam van Wij Telen Groente (ook informatie over de zelfoogsttuin in de Kas)
-Geitenkaas van geitenboerederij Van Dorp
-Brood van bakkerij Raat
-Honing van Imkerij de Werkbij
-Meel gemalen door molen De Gouden Engel
-Olie van Grapoila
-Humus van Home Sweet Humus
-Wijn van Kremer
-Bier van Uiltje Bier
-Worst van Cordemeijer
-Eieren en olijfolie van Willem & Drees
-Chocolade en koekjes van Chocbite
-Aya met waterzuivering
-Chocopasta van No Sugar Daddies

Mugfest
6 oktober 2018

Op zaterdag 6 oktober 2019 is het Mugfest

Kom zaterdag 6 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur naar de Haarlemmer Kweektuin en laat je verrassen door theater en muziek op verrassende locaties midden in de natuur! Doe mee met workshops en debatten. Laat je inspireren door sprekers. Verzorg de inwendige mens met lekker eten en drinken. Een duurzaam festival voor iedereen tussen nul en honderd jaar!

Mugfest, duurzaamheidsmarkt Grote Markt
7 oktober 2018

OK, eigenlijk hoort dit niet op deze pagina thuis, aangezien het niet op het terrein van de Haarlemmer Kweektuin plaats vindt, maar wij zijn heel erg van de duurzaamheid en we hebben ook een stand op de Grote Markt in Haarlem, dus daarom maken we er toch melding van:

Onder de noemer Mugfest vindt er op zondag 7 oktober tussen 12.00 en 17.00 uur de duurzaamheidsmarkt plaats op de Grote Markt. Je kunt snuffelen langs marktkramen en je laten informeren over duurzame initiatieven. Met Groene Stoel-lezingen, activiteiten voor kinderen en de uitreiking van het Groene Lintje door wethouder Cora-Yfke Sikkema.

 

Groen in de stad spreekuur – elke woensdagmiddag

Iedere woensdagmiddag tussen 14.00-16.00 uur zijn de hoveniers van NME beschikbaar om bezoekers van de Stadskweektuin te helpen met hun vragen over natuurlijk en duurzaam tuinieren. Aan het inloopspreekuur zijn geen kosten verbonden. Aanbellen bij NME in het witte gebouw, Kleverlaan 9, Haarlem.
Meer informatie: NME per mail: nmeactiviteiten@haarlem.nl per telefoon: 06 46215415

Duurzaamheidsloket: stel hier al je vragen! – elke vrijdagmiddag

Het duurzaamheidsloket is HET loket waar je met al je vragen terecht kunt over duurzaamheid.

Het loket is een samenwerking tussen Gemeente Haarlem en diverse duurzame organisaties. De medewerkers van het loket kunnen uw vragen beantwoorden over oa. duurzaam bouwen, energie besparen, bewoners initiatieven en financiering. Ze kunnen u ook doorverwijzen of koppelen aan een partner in het netwerk van de Groene Mug.

Wanneer en waar?

Elke vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur kunt u in het Kweekcafé terecht met uw vragen aan de medewerkers van de gemeente over duurzaamheid. Het Kweekcafé bevindt zich achter het witte gebouw van het NME.

Meer info

Meer weten over de Groene Mug en de ambities van Haarlem op het gebied van duurzaamheid: http://www.degroenemug.nl/

BioMarkt van 10 tot 15 uur voorterrein (1e zaterdag van de maand)

Iedere eerste zaterdag van de maand is er weer BioMarkt.

Kom boodschappen doen op deze sfeervolle markt. Biologisch en zo lokaal mogelijk.

Er is o.a. brood en banket (Raat), gebak en granola van Peperkers, groente (Wij Telen Groente), geitenkaas (Van Dorp), diverse meelsoorten (Gouden Engel), honing (Werkbij), olijfolie (d’Olijfmolen),  koudgeperste olieen (Compleat), ambachtelijke worst van Cordemeijer, bier (Uiltje Bier), wijn van Kremer, jam van J’aime uit Santpoort, AYA met een waterproeverij en waterzuiveraars.

Go to Top