Online collecte Oranje Fonds
Online collecte voor het Oranjefonds

Vanaf vandaag doen wij met het Oranje Fonds mee aan de ONLINE collecte. Het Oranje Fonds is DE collecte voor een sociaal en betrokken Nederland.
Het mooie van de collecte van het Oranje Fonds is, dat wij als Haarlemmer Kweektuin de helft van de opbrengsten van de collecte mogen houden voor onze eigen mooie Kweektuin.

Vorig jaar zijn wij met de collectebus huis aan huis wezen collecteren. Dit jaar komen we niet meer langs de deur. Alles gaat online!

Zoals jullie weten is de Haarlemmer Kweektuin een heerlijke plek voor van alles en nog wat en veel vrijwilligers zorgen elke dag, dat die plek heerlijk blijft!
Maar je snapt het: daar is geld voor nodig! Helaas, alles kost geld. De Haarlemmer Kweektuin is dan ook sterk afhankelijk van giften.

Wil je dat de Haarlemmer Kweektuin zo mooi blijft? Doneer dan ajb!

KLIK HIER OM TE DONEREN VOOR HET ORANJE FONDS!

Fantastisch als je ons helpt met een donatie, hoe groot of klein die donatie ook is. ❤️❤️❤️

De collecte sluit op 23 juni 2019.

Terreinwerkdag
29 juni 2019

Hoewel de vorige terreinwerkdag pas geleden (eind mei) heeft plaats gevonden, komt er nu weer een. De klussen zijn er naar.

We gaan aan de slag van 10.00 tot (ongeveer) 14.00, verzamelen bij de kas van de Haarlemmer Kweektuin, aan het marktplein, aan de oostzijde van de kassen, achter op het terrein. De biologische lunch wordt goed verzorgd.

Klussen zijn onder andere de aanleg van een schapenhek, ter afscheiding van de natuurspeelplek Paddenpoel van de rest van het terrein (35 meter lang), het wieden van Japanse duizendknoop, het maaien van de delen van de fruittuin en het wegbrengen van het maaisel, klimop wegknippen uit de struiken en hagen, boomopslag uit de oevers halen en mogelijk nogmaals het aloude kroosvissen in de watergangen, ter verbetering van de waterkwaliteit.

Dat laatste is een aanrader voor degenen die nog nooit met een waterpak aan in een sloot zijn afgedaald. Heb je interesse, geef dan zo snel mogelijk je maat op. Wij bestellen dan een passend (leen-)pak voor je.

Je ziet, we kunnen weer veel mensen gebruiken. Heb je zin en tijd? Meld je aan bij vrijwilligers@haarlemmerkweektuin.nl.


Veel mensen vinden het lekker om weer eens gewoon lichamelijk werk te verzetten. Hoef je niet meer naar de sportschool! De auto de deur uit, is daarnaast ook goed voor de conditie.

Wil je helpen met de lunch, dan kun je je ook daarvoor opgeven op hetzelfde emailadres.

Help je ons? Het is altijd gezellig! Tot de 29e juni.

BioMarkt vanaf 10 uur
6 juli 2019
De volgende Biologische Markt is op 6 juli op het voorterrein van de Haarlemmer Kweektuin. Begin je dag met gezelligheid en koop je duurzame biologisch geteelde groenten en fruit op de Biomarkt.

De markt is tussen 10 en 15 uur. Je kunt er terecht voor allerlei biologische, glutenvrije of duurzaam geproduceerde producten. Bijvoorbeeld: groenten, brood, gebak, kaas, worst, jam, honing, wijn, bier, olijfolie en azijn, zero waste verpakkingen en waterzuiveraars.
Het is behalve voor je zaterdagse boodschappen doen op de markt ook een gezellige plek om wat te eten en te drinken. We zien je graag!

 

FeelGood Summer Market
7 juli 2019

Zondag 7 juli organiseren Kweekdesign en de Haarlemmer Kweektuin de eerste editie van de FeelGood Summer Market, dé markt waar je blij van wordt én moeder aarde ook. De markt zal plaatsvinden van 11.00 uur tot 17.00 uur op het hele terrein van de Kweektuin.

De FeelGood Summer Market inspireert tot een bewuste levensstijl en hoe duurzaam om te gaan met de omgeving om ons heen. Kijk, informeer en shop bij (lokale) ondernemers, makers en maatschappelijk verantwoorde initiatieven. Zie hoe al deze personen op een goede manier omgaan met grondstoffen, mensen, natuur en milieu. Ervaar tijdens proeverijen en workshops wat ‘goed’ eten voor jou en de wereld om je heen kan betekenen. En ontdek de kracht van ‘Re-pair, Re-cycle en Re-use’.

Maar er is meer. Laad je op tijdens een wandeling in de prachtige groene tuin. Haak aan voor een yogasessie of laat je masseren midden in de natuur. En ontdek hoe duurzaam design, licht en kleur je leven mooier maakt. Ook is er genoeg te doen voor kinderen van verschillende leeftijden: het Kabouterpad, de dierenweide, de natuurspeeltuin en theaterworkshops.

Laat je inspireren en doe mee. Jij maakt met jouw keuze het verschil en samen maken we een mooie wereld voor morgen. Daar word je toch blij van!

 

 

Groen in de stad spreekuur – elke woensdagmiddag

Iedere woensdagmiddag tussen 14.00-16.00 uur zijn de hoveniers van NME beschikbaar om bezoekers van de Stadskweektuin te helpen met hun vragen over natuurlijk en duurzaam tuinieren. Aan het inloopspreekuur zijn geen kosten verbonden. Aanbellen bij NME in het witte gebouw, Kleverlaan 9, Haarlem.
Meer informatie: NME per mail: nmeactiviteiten@haarlem.nl per telefoon: 06 46215415

Duurzaamheidsloket: stel hier al je vragen! – elke vrijdagmiddag

Het duurzaamheidsloket is HET loket waar je met al je vragen terecht kunt over duurzaamheid.

Het loket is een samenwerking tussen Gemeente Haarlem en diverse duurzame organisaties. De medewerkers van het loket kunnen uw vragen beantwoorden over oa. duurzaam bouwen, energie besparen, bewoners initiatieven en financiering. Ze kunnen u ook doorverwijzen of koppelen aan een partner in het netwerk van De Groene Mug.

Wanneer en waar?

Elke vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur kunt u in het Kweekcafé terecht met uw vragen aan de medewerkers van de Gemeente Haarlem over duurzaamheid. Het Kweekcafé bevindt zich achter het witte gebouw van het NME.

Meer info

Meer weten over De Groene Mug en de ambities van Haarlem op het gebied van duurzaamheid: http://www.haarlem.nl/degroenemug.

biomarkt, biologische producten, wij telen groente, duurzame producten, glutenvrije producten
BioMarkt op de Haarlemmer Kweektuin, eerste zaterdag van de maand

De BioMarkt op de Haarlemmer Kweektuin staat er elke eerste zaterdag van de maand. De BioMarkt staat opgesteld op het voorterrein en vindt plaats van 10.00 tot 15.00 uur. Je kunt er terecht voor allerlei biologische, glutenvrije of duurzaam geproduceerde producten. Bijvoorbeeld groenten, brood, gebak, kaas, worst, jam, honing, wijn, bier, olijfolie en azijn, zero waste verpakkingen en waterzuiveraars.
Het is behalve voor je zaterdagse boodschappen doen op de markt ook een gezellige plek om wat te eten en te drinken.
Begin je dag met gezelligheid en gezondheid en kom naar de BioMarkt!!

In de wintermaanden is er geen BioMarkt. 2 Maart 2019 is het weer de eerste keer dat de BioMarkt op het voorterrein staat.

Het assortiment op de verschillende kramen is divers en elke keer weer anders, hoewel er ook elke maand dezelfde gezichten zijn. Voor het actuele aanbod van de BioMarkt is het handig als je de Facebookpagina van de BioMarkt bekijkt.

Go to Top