Ecofest
13 mei 2018

Aanstaande moederdag (13 mei) ontstaat er een groene beweging in de Haarlemmer Kweektuin. Hierbij kunnen geïnspireerde jongeren in contact komen met duurzame projecten in Haarlem. De eerste editie van Ecofest zal zich manifesteren in de voortuin van de Haarlemmer Kweektuin. Hier wordt een podium voor lokale artiesten opgezet en worden workshops voorbereid voor alle bezoekers. Jong en oud kan hier genieten van een duurzaam diner, leerzame activiteiten en overweldigende gezelligheid. Kom je ook?

Zondag 13 mei van 12.00 tot 21.00 uur.

Leer Handletteren!
16 mei 2018

Leer Handletteren!

Happy Handlettering Haarlem leert je in één middag hoe je een leuke quote of kaart kan handletteren. We laten heel veel voorbeelden zien, je gaat zelf schetsen, ontwerpen, tekenen en finetunen.

In deze 2 uur durende workshop op woensdag 16 mei (van 15.30 uur tot 17.30 uur) ga je met een tekst (spreuk of gezegde) aan de slag. Je krijgt uitleg over de verschillende lettertypes, hoe je een letter karakter kan geven en vlakverdeling. Aan het einde van de bijeenkomst neem je je eigen werk mee naar huis. Je krijgt natuurlijk ook materialen zodat je thuis lekker verder kunt handletteren.

Meld je aan vóór 10 mei d.m.v. een mail te sturen naar:
natuurspeelplek@haarlemmerkweektuin.nl

De kosten zijn:
Volwassenen € 37,50 en kinderen van 8 tot 18 jaar € 27,50. Deze prijs is inclusief het lesmateriaal, potlood, pennen en bloc welke je mee naar huis mag nemen. Er is gratis limo, koffie en thee tijdens de workshop.

Een deel van de opbrengst van deze workshop komt ten goede voor de aanleg van de Natuurspeelplek op de Haarlemmer Kweektuin.

Kijk voor meer informatie over handletteren op de website van:
handlettering@mombers.nl

Ouder & Kind Yoga op 20 en 27 mei
20 mei 2018

Samen bewegen en samen ontspannen is samen genieten!

Kom samen met je kind meedoen aan de Ouder & Kind Yogalessen in Huis ter Kleef op de Haarlemmer Kweektuin.

Op zondag 20 en zondag 27 mei van 11.30 uur tot 12:30 uur verzorgen docenten Claire en Mieke van Yogaschool Innerwork twee lessen yoga die in het teken staan van samen bewegen en ontspannen. Iedereen kan meedoen, plezier staat voorop!

Meld je aan vóór 11 mei d.m.v. een mail te sturen naar: natuurspeelplek@haarlemmerkweektuin.nl

De kosten zijn € 20,- euro per les (ouder en kind) waarbij de opbrengst geheel ten goede zal komen aan de bouw van de Natuurspeelplek op de Haarlemmer Kweektuin

Kijk voor meer informatie over de yoga op http://wwww.yogainnerwork.nl/

Start crowdfunding natuurspeelplek

We zijn op 15 februari een crowdfunding-campagne gestart om een natuurspeelplek te realiseren op de Haarlemmer Kweektuin!

Volg onze campagne op:

www.voorjebuurt.nl/natuurspeelplek

Doe mee en geef ook een bijdrage!

 

Doneer of start zelf een actie

Wij nodigen jullie graag uit om de handen uit de mouwen te steken, om samen het uiteindelijke doelbedrag van €25.000,- bijeen te krijgen. Dit kan natuurlijk door te doneren, maar ook door zelf een actie te starten met je klas, straat of familie. Zo kunnen jullie een belangrijke bijdrage leveren aan de realisatie van de Haarlemmer Kweektuin! Ook kunnen jullie meedoen door het aan iedereen in je omgeving te vertellen!

 

Tot snel op de Haarlemmer Kweektuin!

Groen in de stad spreekuur – elke woensdagmiddag

Iedere woensdagmiddag tussen 14.00-16.00 uur zijn de hoveniers van NME beschikbaar om bezoekers van de Stadskweektuin te helpen met hun vragen over natuurlijk en duurzaam tuinieren. Aan het inloopspreekuur zijn geen kosten verbonden. Aanbellen bij NME in het witte gebouw, Kleverlaan 9, Haarlem.
Meer informatie: NME per mail: nmeactiviteiten@haarlem.nl per telefoon: 06 46215415

Duurzaamheidsloket: stel hier al je vragen! – elke vrijdagmiddag

Het duurzaamheidsloket is HET loket waar je met al je vragen terecht kunt over duurzaamheid.

Het loket is een samenwerking tussen Gemeente Haarlem en diverse duurzame organisaties. De medewerkers van het loket kunnen uw vragen beantwoorden over oa. duurzaam bouwen, energie besparen, bewoners initiatieven en financiering. Ze kunnen u ook doorverwijzen of koppelen aan een partner in het netwerk van de Groene Mug.

Wanneer en waar?

Elke vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur kunt u in het Kweekcafé terecht met uw vragen aan de medewerkers van de gemeente over duurzaamheid. Het Kweekcafé bevindt zich achter het witte gebouw van het NME.

Meer info

Meer weten over de Groene Mug en de ambities van Haarlem op het gebied van duurzaamheid: http://www.degroenemug.nl/

BioMarkt van 10 tot 15 uur voorterrein (1e zaterdag van de maand)

Iedere eerste zaterdag van de maand is er weer BioMarkt.

Kom boodschappen doen op deze sfeervolle markt. Biologisch en zo lokaal mogelijk.

Er is o.a. brood en banket (Raat), gebak en granola van Peperkers, groente (Wij Telen Groente), geitenkaas (Van Dorp), diverse meelsoorten (Gouden Engel), honing (Werkbij), olijfolie (d’Olijfmolen),  koudgeperste olieen (Compleat), ambachtelijke worst van Cordemeijer, bier (Uiltje Bier), wijn van Kremer, jam van J’aime uit Santpoort, AYA met een waterproeverij en waterzuiveraars.

Go to Top