Wie is binnenkort de op locatie woonachtige parkmanager
van de Haarlemmer Kweektuin? 

De Haarlemmer Kweektuin (HK) – net buiten het centrum van Haarlem – is een prachtig stadspark, dat zich steeds meer ontwikkelt tot een duurzaam stadspark met een educatief karakter voor Haarlem en omgeving. In het park zijn ondernemers gevestigd, die in de praktijk laten zien dat duurzaamheid geen last is maar een lust. De Haarlemmer Kweektuin kent als openbaar park ruime
openingstijden.

In het park bevindt zich een vrijstaande dienstwoning (met privétuin), die in de komende tijd verduurzaamd wordt en op gezette tijden getoond zal worden als voorbeeld voor bewoners van Haarlem.

De woning zal de komende 2 jaar worden verhuurd aan een parkmanager.

De huurprijs voor de dienstwoning bedraagt € 1375,-, via subsidie beschikbaar gesteld uit het Participatie en Leefbaarheidsfonds ontvangt de huurder een maandelijkse subsidie van € 775,- waardoor de netto maandlast uitkomt op € 600,- (excl. g/w/l ).

Als tegenprestatie zal de parkmanager zich 16 uur per week inzetten voor de Haarlemmer Kweektuin als aanspreekpunt, probleemoplosser en als vertegenwoordiger op locatie van het bestuur van de Stichting Haarlemmer Kweektuin (SHK).

Lees verder »»»

(reageren vóór 4 januari 2020)

Kom jij als nieuwe vrijwilliger ons gezellige team versterken? 

Bezoek je graag het terrein van de Haarlemmer Kweektuin en wil je ons helpen in de organisatie en uitvoering van de verschillende activiteiten en evenementen op het park? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij verwelkomen je daarom graag als nieuwe vrijwilliger.

Als vrijwilligersorganisatie is de Haarlemmer Kweektuin een fantastische omgeving waar buurtbewoners en andere betrokkenen zich dagelijks inzetten om het groene stadpark van Haarlem te onderhouden en van het park een groot succes te maken. Onze vrijwilligers zijn onmisbaar.

De activiteiten voor vrijwilligers zijn onderverdeeld in de verschillende werkgroepen. Iedere werkgroep wordt aangestuurd door een coördinator die de belangen van de vrijwilliger behartigt.

 

Vacatures 

Er zijn op dit moment weer leuke en interessante vacatures beschikbaar. Klik op de link voor meer informatie.

Fondsenwerving

Werkgroep Evenementen

Werkgroep Terrein

Werkgroep Gebouw & Installaties

Gastheer/-vrouw op de Kweektuin

Werkgroep Vrijwilligers

 

 

Stage lopen bij de Kweektuin

Doe jij op dit moment een opleiding en zoek je een leuke stageplek. Dat kan bij de Haarlemmer Kweektuin. Let er wel op: wij zoeken met name stages waarbij de student veelal zelfstandig werkzaamheden en studieopdrachten kan uitvoeren. Er is namelijk niet altijd (dagelijks) een studiebegeleider aanwezig op het park.

 

Ben jij geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk op de Kweektuin of heb je interesse in één van de openstaande vacatures? Neem dan vrijblijvend contact op met onze vrijwilligerscoördinator Barend-Jan Geels via vrijwilligers@haarlemmerkweektuin.nl 

Veiligheid voor onze vrijwilligers staat altijd voorop. Met betrekking tot o.a. integriteit, personeelsbeleid en werkomstandigheden houden wij ons strikt aan landelijke procedures. Het vrijwilligersbeleid van de Haarlemmer Kweektuin is hieronder in te zien:

(PDF volgt…)

 

Bijdragen aan de Haarlemmer Kweektuin

Onze stichting wil de Haarlemmer Kweektuin ontwikkelen tot een mooi buurtpark met duurzame voorzieningen. Hiervoor zijn bijdragen van particulieren heel welkom. Deze zullen in het begin vooral gebruikt worden voor het opzetten van goede communicatie naar alle betrokkenen en voor begeleiding van vrijwilligers. U kunt uw bijdrage overmaken naar bankrekening: NL81 TRIO 0198 0764 60. Bij voorbaat hartelijk dank.

Toekomstbeeld Haarlemmer Kweektuin

In een gezamenlijke sessie hebben de commissieleden van de voorbereidingscommissie een toekomstbeeld ontwikkeld voor de Haarlemmer Kweektuin. Wat ziet een bezoeker, een ondernemer, een vrijwilliger, een bewoner, een scholier of een heel gezin als ze over circa vijf jaar door de poort van de Haarlemmer Kweektuin naar binnen lopen? Haarlemmer Kweektuin, gebied in 360 graden. Klik op de afbeelding om de visie te bekijken.

hkin360voorblad