Vacature parkmanager (plus woning)
1 december 2019

Wie is binnenkort de op locatie woonachtige parkmanager (m/v) van de Haarlemmer Kweektuin?

In het park bevindt zich een vrijstaande dienstwoning (met privétuin), die in de komende tijd verduurzaamd wordt en op gezette tijden getoond zal worden als voorbeeld voor bewoners van Haarlem.

De woning zal de komende 2 jaar worden verhuurd aan een parkmanager.

De huurprijs voor de dienstwoning bedraagt € 1375,-, via subsidie beschikbaar gesteld uit het Participatie en Leefbaarheidsfonds ontvangt de huurder een maandelijkse subsidie van € 775,- waardoor de netto maandlast uitkomt op € 600,- (excl. g/w/l).

Als tegenprestatie zal de parkmanager zich 16 uur per week inzetten voor de Haarlemmer Kweektuin als aanspreekpunt, probleemoplosser en als vertegenwoordiger op locatie van het bestuur van de Stichting Haarlemmer Kweektuin (SHK). Er zullen in de woning tijdens de huurperiode diverse werkzaamheden worden uitgevoerd, de parkmanager dient hieraan zijn/haar medewerking te verlenen en neemt de hiermee gepaard gaande ongemakken voor lief.

De woning kan bewoond worden door twee volwassenen. De functie van parkmanager kan in een duorol worden vervuld, door beide bewoners van de dienstwoning.

Lees verder »»»

Reageren vóór 4 januari 2020

Snijplanken te koop!
21 november 2019

Vanaf vandaag heeft de Haarlemmer Kweektuin snijplanken te koop. Vervaardigd door Haarlems Hout van hout uit Haarlemse groengebieden en met een mooi ingegraveerd logo van de Kweektuin. Je steunt ons werk enorm als je één van deze snijplanken koopt. Kijk in onze webshop (het mag nog niet de naam hebben, maar het is een beginnetje, er komt meer!) en koop één van deze prachtplanken!

BioMarkt 10.00-15.00 uur, koop hier je duurzame cadeautjes!
7 december 2019

Bij elke kraam kun je behalve de gebruikelijke producten ook cadeaus kopen voor de feestdagen.

Wie staan er deze maand op de BioMarkt:
-Bakkerij Raat met brood en kersttaart
-Wij Telen Groente met groente
-Het Oude Zuivelhuis met kaas
-J’aime met jam
-Van Dorp met geitenkaas
-Cordemeijer met ambachtelijke worstjes
-De Gouden Engel met meel, noten en kerstgebak
-oodles en pinches met no waste producten
-Uiltje bier
-Olivarera met olijfolie

Er staan 3 kraamhouders voor een goed doel:
-Samen Hier verbindt Haarlemmers met nieuwkomers
-Plan International verkoopt babyrompertjes
-Habitat for Humanity verkoopt limoncello, fudge, warme gluhwein

Winterfair 2019 15.30-19.00 uur
15 december 2019

In navolging van vorig jaar hebben wij dit jaar weer de gratis toegankelijke Winterfair op de Kweektuin. We zetten een lichtjestocht door de tuin uit en we zorgen voor Hollandse spelletjes als koekhappen en zaklopen. Ook treedt er een koor op om een en ander muzikaal op te vrolijken. Er is een workshop “kerstversiering maken”, waar we een kleine bijdrage voor vragen, en we verkopen warme chocomelk. Kom je ook op 15 december gezellig naar de Kweektuin? De Winterfair duurt van 15.30 tot 19.00 uur.

Groen in de stad spreekuur – elke woensdagmiddag

Iedere woensdagmiddag tussen 14.00-16.00 uur zijn de hoveniers van NME beschikbaar om bezoekers van de Stadskweektuin te helpen met hun vragen over natuurlijk en duurzaam tuinieren. Aan het inloopspreekuur zijn geen kosten verbonden. Aanbellen bij NME in het witte gebouw, Kleverlaan 9, Haarlem.
Meer informatie: NME per mail: nmeactiviteiten@haarlem.nl per telefoon: 06 46215415

Duurzaamheidsloket: stel hier al je vragen! – elke vrijdagmiddag

Het duurzaamheidsloket is HET loket waar je met al je vragen terecht kunt over duurzaamheid.

Het loket is een samenwerking tussen Gemeente Haarlem en diverse duurzame organisaties. De medewerkers van het loket kunnen uw vragen beantwoorden over oa. duurzaam bouwen, energie besparen, bewoners initiatieven en financiering. Ze kunnen u ook doorverwijzen of koppelen aan een partner in het netwerk van De Groene Mug.

Wanneer en waar?

Elke vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur kunt u in het Kweekcafé terecht met uw vragen aan de medewerkers van de Gemeente Haarlem over duurzaamheid. Het Kweekcafé bevindt zich achter het witte gebouw van het NME.

Meer info

Meer weten over De Groene Mug en de ambities van Haarlem op het gebied van duurzaamheid: http://www.haarlem.nl/degroenemug.

biomarkt, biologische producten, wij telen groente, duurzame producten, glutenvrije producten
BioMarkt op de Haarlemmer Kweektuin, eerste zaterdag van de maand

De BioMarkt op de Haarlemmer Kweektuin staat er elke eerste zaterdag van de maand. De BioMarkt staat opgesteld op het voorterrein en vindt plaats van 10.00 tot 15.00 uur. Je kunt er terecht voor allerlei biologische, glutenvrije of duurzaam geproduceerde producten. Bijvoorbeeld groenten, brood, gebak, kaas, worst, jam, honing, wijn, bier, olijfolie en azijn, zero waste verpakkingen en waterzuiveraars.
Het is behalve voor je zaterdagse boodschappen doen op de markt ook een gezellige plek om wat te eten en te drinken.
Begin je dag met gezelligheid en gezondheid en kom naar de BioMarkt!!

In de wintermaanden is er geen BioMarkt. 2 Maart 2019 is het weer de eerste keer dat de BioMarkt op het voorterrein staat.

Het assortiment op de verschillende kramen is divers en elke keer weer anders, hoewel er ook elke maand dezelfde gezichten zijn. Voor het actuele aanbod van de BioMarkt is het handig als je de Facebookpagina van de BioMarkt bekijkt.

Go to Top