Paddenpoel weer open

Het water is gezakt en Paddenpoel is weer open.

Natuurwerkdag op de Haarlemmer Kweektuin 10.00-14.00 uur
2 november 2019

Dit jaar doen we voor de vierde keer mee aan de natuurwerkdag van de Landschappen.

Zaterdag 2 november gaan we van 10 tot 14 uur op de Kweektuin met allerlei klussen aan de slag. We verzamelen als vanouds in onze kas op het marktplein, vanaf 9.30 uur staat de koffie klaar.

Wat gaan we zoal doen? 

Een boomstamtrappetje maken op Paddenpoel,  boomopslag uit de oevers weghalen vanaf de kant of in een waadpak vanuit het water, gras maaien, bij elkaar harken en wegbrengen, klimop snoeien en boomopslag wegsteken uit de bomenperken, riet wegtrekken bij de eilandjes op Paddenpoel en boomgaten graven op de Fruittuin. Er is veel te doen, we kunnen je hulp goed gebruiken.

De lunch wordt verzorgd, daar zoeken we ook hulp voor.

Heb je zin om lekker buiten aan de slag te gaan, doe dan mee en geef je op per mail: vrijwilligers@haarlemmerkweektuin.nl. Je kan je ook opgeven via de site van de natuurwerkdag met deze link: https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/haarlemmer-kweektuin

Hopelijk wordt het goed weer op de werkdag, maar mocht het anders uitpakken, bij heel slecht weer wordt de werkdag afgeblazen.

Graag tot 2 november

Werkgroep terrein

Stichting Haarlemmer Kweektuin

BioMarkt 10.00-15.00 uur
2 november 2019
De volgende Biologische Markt is op 2 november op het voorterrein van de Haarlemmer Kweektuin. Begin je dag met gezelligheid en koop je duurzame biologisch geteelde groenten en fruit op de Biomarkt.

De markt is tussen 10 en 15 uur. Je kunt er terecht voor allerlei biologische, glutenvrije of duurzaam geproduceerde producten. Bijvoorbeeld: groenten, brood, gebak, kaas, worst, jam, honing, wijn, bier, olijfolie en azijn, zero waste verpakkingen en waterzuiveraars.
Het is behalve voor je zaterdagse boodschappen doen op de markt ook een gezellige plek om wat te eten en te drinken. We zien je graag!

 

Groen in de stad spreekuur – elke woensdagmiddag

Iedere woensdagmiddag tussen 14.00-16.00 uur zijn de hoveniers van NME beschikbaar om bezoekers van de Stadskweektuin te helpen met hun vragen over natuurlijk en duurzaam tuinieren. Aan het inloopspreekuur zijn geen kosten verbonden. Aanbellen bij NME in het witte gebouw, Kleverlaan 9, Haarlem.
Meer informatie: NME per mail: nmeactiviteiten@haarlem.nl per telefoon: 06 46215415

Duurzaamheidsloket: stel hier al je vragen! – elke vrijdagmiddag

Het duurzaamheidsloket is HET loket waar je met al je vragen terecht kunt over duurzaamheid.

Het loket is een samenwerking tussen Gemeente Haarlem en diverse duurzame organisaties. De medewerkers van het loket kunnen uw vragen beantwoorden over oa. duurzaam bouwen, energie besparen, bewoners initiatieven en financiering. Ze kunnen u ook doorverwijzen of koppelen aan een partner in het netwerk van De Groene Mug.

Wanneer en waar?

Elke vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur kunt u in het Kweekcafé terecht met uw vragen aan de medewerkers van de Gemeente Haarlem over duurzaamheid. Het Kweekcafé bevindt zich achter het witte gebouw van het NME.

Meer info

Meer weten over De Groene Mug en de ambities van Haarlem op het gebied van duurzaamheid: http://www.haarlem.nl/degroenemug.

biomarkt, biologische producten, wij telen groente, duurzame producten, glutenvrije producten
BioMarkt op de Haarlemmer Kweektuin, eerste zaterdag van de maand

De BioMarkt op de Haarlemmer Kweektuin staat er elke eerste zaterdag van de maand. De BioMarkt staat opgesteld op het voorterrein en vindt plaats van 10.00 tot 15.00 uur. Je kunt er terecht voor allerlei biologische, glutenvrije of duurzaam geproduceerde producten. Bijvoorbeeld groenten, brood, gebak, kaas, worst, jam, honing, wijn, bier, olijfolie en azijn, zero waste verpakkingen en waterzuiveraars.
Het is behalve voor je zaterdagse boodschappen doen op de markt ook een gezellige plek om wat te eten en te drinken.
Begin je dag met gezelligheid en gezondheid en kom naar de BioMarkt!!

In de wintermaanden is er geen BioMarkt. 2 Maart 2019 is het weer de eerste keer dat de BioMarkt op het voorterrein staat.

Het assortiment op de verschillende kramen is divers en elke keer weer anders, hoewel er ook elke maand dezelfde gezichten zijn. Voor het actuele aanbod van de BioMarkt is het handig als je de Facebookpagina van de BioMarkt bekijkt.

Go to Top