Online collecte Oranje Fonds
Online collecte voor het Oranjefonds

Vanaf vandaag doen wij met het Oranje Fonds mee aan de ONLINE collecte. Het Oranje Fonds is DE collecte voor een sociaal en betrokken Nederland.
Het mooie van de collecte van het Oranje Fonds is, dat wij als Haarlemmer Kweektuin de helft van de opbrengsten van de collecte mogen houden voor onze eigen mooie Kweektuin.

Vorig jaar zijn wij met de collectebus huis aan huis wezen collecteren. Dit jaar komen we niet meer langs de deur. Alles gaat online!

Zoals jullie weten is de Haarlemmer Kweektuin een heerlijke plek voor van alles en nog wat en veel vrijwilligers zorgen elke dag, dat die plek heerlijk blijft!
Maar je snapt het: daar is geld voor nodig! Helaas, alles kost geld. De Haarlemmer Kweektuin is dan ook sterk afhankelijk van giften.

Wil je dat de Haarlemmer Kweektuin zo mooi blijft? Doneer dan ajb!

KLIK HIER OM TE DONEREN VOOR HET ORANJE FONDS!

Fantastisch als je ons helpt met een donatie, hoe groot of klein die donatie ook is. ❤️❤️❤️

De collecte sluit op 23 juni 2019.

De alles voor kids markt! 5e editie wordt gehouden op 18 mei 2019
De alles voor kids markt!
18 mei 2019

De alles voor kids markt! – 5e editie wordt gehouden op 18 mei en duurt van 9.30 tot 13.30 uur, de toegang is gratis.

Geef kinderkleding en speelgoed een tweede kans en kom naar de gezelligste Haarlemse kinderkleding- en speelgoedmarkt.

Kinderkleding wordt maar een korte periode gedragen omdat kinderen maar een korte tijd in een bepaalde maat zitten. Zo gaat dat vaak ook met speelgoed. Geef het een tweede leven! Op De alles voor kids markt! vind je 2e hands kleding, speelgoed en andere spullen voor kinderen tot 12 jaar, allemaal voor een leuke prijs. Een markt waar elke ouder zijn lol op kan. En de kinderen natuurlijk ook

De alles voor de kids markt! vindt plaats op het marktplein van de Haarlemmer Kweektuin aan de Kleverlaan 9 in Haarlem, een ideale locatie omdat er ook genoeg te doen is voor de kinderen. De natuur ontdekken in de Natuurspeeltuin, op zoek naar kabouters op het kabouterpad of bij de diertjes kijken. Ook kun je genieten van een lekker drankje met iets lekkers in het Kweekcafé.

Terreinwerkdag op 25 mei 2019
Terreinwerkdag
25 mei 2019

Het was even wachten zo na het winterseizoen, maar de eerste terreinwerkdag van 2019 komt eraan! En wel op zaterdag 25 mei a.s.
Zoals gebruikelijk van 10.00 uur tot 14.00 uur. Wij verzamelen bij de kas van de Haarlemmer Kweektuin op het marktplein. Ook wordt er weer voor een goede lunch gezorgd en koffie/thee natuurlijk. Koekjes ontbreken eigenlijk ook nooit.

Het weghalen van boomopslag uit de schuine oevers staat op het programma. Naast maaien en harken op de Fruittuin willen we ook compostbakken maken van pallets. Kroos is er weer volop, dat moet verwijderd worden ter verbetering van de waterkwaliteit in de watergang. Trappetjes bij de Paddenpoel moeten gemaakt worden (enig technisch vernuft is wenselijk).

Je ziet, we kunnen weer veel mensen gebruiken. Heb je zin en tijd? Meld je aan bij vrijwilligers@haarlemmerkweektuin.nl.
Veel mensen vinden het lekker om weer eens gewoon lichamelijk werk te verzetten. Hoef je niet meer naar de sportschool! Help je ons? Het is altijd gezellig!

BioMarkt vanaf 10 uur
1 juni 2019
De volgende Biologische Markt is op 1juni op het voorterrein van de Haarlemmer Kweektuin. Begin je dag met gezelligheid en koop je duurzame biologisch geteelde groenten en fruit op de Biomarkt.

De markt is tussen 10 en 15 uur. Je kunt er terecht voor allerlei biologische, glutenvrije of duurzaam geproduceerde producten. Bijvoorbeeld: groenten, brood, gebak, kaas, worst, jam, honing, wijn, bier, olijfolie en azijn, zero waste verpakkingen en waterzuiveraars.
Het is behalve voor je zaterdagse boodschappen doen op de markt ook een gezellige plek om wat te eten en te drinken. We zien je graag!

 

Help ons als vrijwilliger een half dagje mee!
Terreinwerkdag
29 juni 2019

Er is altijd veel te doen in die grote mooie tuin, die de Kweektuin is. Daarom wordt er regelmatig een beroep gedaan op jou. Wil je ons een half dagje komen helpen als vrijwilliger op de terreinwerkdag? Het is altijd gezellig met zijn allen en veel mensen vinden het fijn om weer eens iets fysieks te doen, met je handen. De sportschool hoeft dan niet meer die dag. Help je ons een keer? Opgeven voor deze terreinwerkdag van 29 juni kan nu al via vrijwilligers@haarlemmerkweektuin.nl. We verzamelen om 10 uur in de kas, naast het Kweekcafé, waar we eerst koffie drinken en horen wat er gedaan moet worden. We lunchen meestal rond half 1 en dan werken we door tot een uur of 2, half 3. De lunch wordt door ons verzorgd. Wil je daarbij helpen, dan kun je je ook daarvoor opgeven op hetzelfde emailadres.

Groen in de stad spreekuur – elke woensdagmiddag

Iedere woensdagmiddag tussen 14.00-16.00 uur zijn de hoveniers van NME beschikbaar om bezoekers van de Stadskweektuin te helpen met hun vragen over natuurlijk en duurzaam tuinieren. Aan het inloopspreekuur zijn geen kosten verbonden. Aanbellen bij NME in het witte gebouw, Kleverlaan 9, Haarlem.
Meer informatie: NME per mail: nmeactiviteiten@haarlem.nl per telefoon: 06 46215415

Duurzaamheidsloket: stel hier al je vragen! – elke vrijdagmiddag

Het duurzaamheidsloket is HET loket waar je met al je vragen terecht kunt over duurzaamheid.

Het loket is een samenwerking tussen Gemeente Haarlem en diverse duurzame organisaties. De medewerkers van het loket kunnen uw vragen beantwoorden over oa. duurzaam bouwen, energie besparen, bewoners initiatieven en financiering. Ze kunnen u ook doorverwijzen of koppelen aan een partner in het netwerk van De Groene Mug.

Wanneer en waar?

Elke vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur kunt u in het Kweekcafé terecht met uw vragen aan de medewerkers van de Gemeente Haarlem over duurzaamheid. Het Kweekcafé bevindt zich achter het witte gebouw van het NME.

Meer info

Meer weten over De Groene Mug en de ambities van Haarlem op het gebied van duurzaamheid: http://www.haarlem.nl/degroenemug.

biomarkt, biologische producten, wij telen groente, duurzame producten, glutenvrije producten
BioMarkt op de Haarlemmer Kweektuin, eerste zaterdag van de maand

De BioMarkt op de Haarlemmer Kweektuin staat er elke eerste zaterdag van de maand. De BioMarkt staat opgesteld op het voorterrein en vindt plaats van 10.00 tot 15.00 uur. Je kunt er terecht voor allerlei biologische, glutenvrije of duurzaam geproduceerde producten. Bijvoorbeeld groenten, brood, gebak, kaas, worst, jam, honing, wijn, bier, olijfolie en azijn, zero waste verpakkingen en waterzuiveraars.
Het is behalve voor je zaterdagse boodschappen doen op de markt ook een gezellige plek om wat te eten en te drinken.
Begin je dag met gezelligheid en gezondheid en kom naar de BioMarkt!!

In de wintermaanden is er geen BioMarkt. 2 Maart 2019 is het weer de eerste keer dat de BioMarkt op het voorterrein staat.

Het assortiment op de verschillende kramen is divers en elke keer weer anders, hoewel er ook elke maand dezelfde gezichten zijn. Voor het actuele aanbod van de BioMarkt is het handig als je de Facebookpagina van de BioMarkt bekijkt.

Go to Top