Recitificatie
16 december 2018

De inloopbijeenkomst voor de omwonenden van de Haarlemmer Kweektuin is op ZONDAG 16 december

Zie voor meer informatie: www.haarlemmerkweektuin.nl/nieuws/

 

Werkzaamheden Haarlemmer Kweektuin

Komende tijd zijn er werkzaamheden op het terrein:

Vernieuwen riolering

De riolering is verouderd en moet vervangen worden. In september starten de werkzaamheden met het graven van een geul gegraven door het gras. Niet door het pad omdat er een afstand tot de bomen moeten zijn, vanwege de boomwortels.

Later zal bij Kweekcafé de bestrating open liggen. Het werk gebeurt in fases zodat er altijd genoeg paden zijn om overal te komen en het veilig is voor de bezoekers, de bedrijfsvoering van de ondernemers mogelijk blijft en het Kweekcafé goed te bereiken is.

Daar er dieper dan 30 cm gegraven gaat worden zal er archeologisch onderzoek gedaan gaan worden. Uiteindelijk gaat alles weer dicht. Voor het einde van dit jaar is het park weer als vanouds, maar met een verbeterd riool.

Een mooie doorgang!

Wanneer je het hek doorloopt zie je dat er iets veranderd is, maar wat?
De verbinding tussen het witte kantoorgebouw en Huis ter Kleef is weg gehaald.
Er is nu een mooi doorgang van voor naar achter.
De bestrating wordt binnenkort afgerond en dan kunt u zo recht naar het Marktplein lopen.
Weer een verbetering van het park.

miss green
Groene Stoellezing met Miss Green
14 december 2018

Op vrijdag 14 december neemt Maaike Groen van Miss Green plaats op de Groene Stoel. Maaike Groen is tien jaar geleden begonnen met het modelabel Miss Green. Duurzame kleding, gemaakt met liefde en respect voor de wereld en de mensen om haar heen. Groen ondernemen was voor Maaike vanzelfsprekend. Inmiddels groeit het bedrijf hard en is GOTS-gecertificeerd; wereldwijd de belangrijkste standaard voor het verwerken van biologische grondstoffen in de textiel. Tijdens de Groene Stoel lezing vertelt Maaike je alles over haar bedrijf en duurzame mode. Luister en praat mee! Deze lezing (inclusief drankje achteraf) is gratis en vindt van 16.00 uur tot 17.30 uur plaats in het Kweekcafé (Kleverlaan 9).

Link naar film: https://youtu.be/r1inFlESukY    

Filmmaker: Simanto Dragsma

Winterfair in de Haarlemmer Kweektuin
16 december 2018

Winterfair tegen de winterblues

Heb je ook zo genoten van die lange mooie zomer die tot diep in de herfst duurde? En zie je op tegen de winter met kou en lange donkere avonden? Kom je dan op 16 december warmen aan de Winterfair die van 15.30 – 19.00 uur op de Kweektuin wordt georganiseerd. Buiten is het koud en binnen warm en gezellig.
Jong en oud is welkom, er is voor ieder wat wils.

Zo kan je bij Schaar zoekt haar je haar winterklaar laten maken. Of misschien volg je liever een workshop kerstversiering maken van gerecyclede materialen onder leiding van een kunstenares. Bij Kweek Design kan dat! De workshop wordt geleid door Elze van den Akker van Pou-belle Design. Voor een kleine bijdrage (prijs wordt nader bekend gemaakt, houd deze website in de gaten) kan je je creativiteit de vrije loop laten. Aanmelden hiervoor bij laura@kweekdesign.nl.

Bij Het Kweekcafé is naast de gebruikelijke kaart, ook soep, warme glühwein en warme chocolade verkrijgbaar. Daarnaast verzorgt Het Kweekcafé bij voldoende belangstelling voor € 12,- per persoon (inclusief een drankje) een vegetarisch Buurtdiner waar natuurlijk ook niet-buurtgenoten van harte welkom zijn! Als je wilt aanschuiven moet je je vóór vrijdag 14 december aanmelden bij kweekcafé@gmail.com.

Voor de kinderen worden in één van de kassen Oud Hollandse spelletjes georganiseerd zoals zaklopen, sjoelbakken en ballen gooien. In de kas bij het Kweekcafé kunnen bordspelletjes gespeeld worden. Daarnaast kunnen zij meedoen aan een lichtjestocht door het kabouterbos.

En natuurlijk mag live muziek op zo’n evenement niet ontbreken. Van 16.00 – 17.00 uur zal het Haarlems vrouwenkoor Hoor Haar onder leiding van Dirk Kaandorp winter- en kerstliederen vertolken. Meezingen is gewenst!
Na het koor is er live muziek bij het Kweekcafé.

Laat die winter maar komen!!

Bij een winterfair horen winterse temperaturen. Dat betekent, dat we je adviseren om warme kleding aan te doen, want niet alle ruimtes kunnen verwarmd worden. #tipvandekweek

Doe mee met NLdoet! Vrijwilligers gezocht voor de grootste vrijwilligersactie van Nederland
16 maart 2019

Op zaterdag 16 maart 2019 gaat de Haarlemmer Kweektuin met behulp van 20 tot 25 vrijwilligers werken aan een kastanjehouten fietsenstalling voor 25 rekken. Vind je het leuk om mee te doen met deze grootste vrijwilligersactie van Nederland, meld je dan aan bij vrijwilligers@haarlemmerkweektuin.nl. 

De Haarlemmer Kweektuin is de leukste grote gratis toegankelijke tuin in Haarlem. Gelegen in de Kleverparkbuurt en niet ver van het station van Haarlem geeft de tuin aan veel mensen enorm veel genoegen en plezier. Maar omdat de Kweektuin een vrijwilligersorganisatie is en alles door vrijwilligers gedaan wordt, kunnen wij niet zonder lieve mensen, die zich willen inzetten voor dit unieke stukje Haarlem. Dus doe mee op 16 maart. Het is een fijne manier om gezamenlijk aan iets moois te werken en na een dag ook daadwerkelijk een fietsenstalling “af te leveren”. Geef je op, we hebben je hard nodig!

Groen in de stad spreekuur – elke woensdagmiddag

Iedere woensdagmiddag tussen 14.00-16.00 uur zijn de hoveniers van NME beschikbaar om bezoekers van de Stadskweektuin te helpen met hun vragen over natuurlijk en duurzaam tuinieren. Aan het inloopspreekuur zijn geen kosten verbonden. Aanbellen bij NME in het witte gebouw, Kleverlaan 9, Haarlem.
Meer informatie: NME per mail: nmeactiviteiten@haarlem.nl per telefoon: 06 46215415

Duurzaamheidsloket: stel hier al je vragen! – elke vrijdagmiddag

Het duurzaamheidsloket is HET loket waar je met al je vragen terecht kunt over duurzaamheid.

Het loket is een samenwerking tussen Gemeente Haarlem en diverse duurzame organisaties. De medewerkers van het loket kunnen uw vragen beantwoorden over oa. duurzaam bouwen, energie besparen, bewoners initiatieven en financiering. Ze kunnen u ook doorverwijzen of koppelen aan een partner in het netwerk van De Groene Mug.

Wanneer en waar?

Elke vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur kunt u in het Kweekcafé terecht met uw vragen aan de medewerkers van de Gemeente Haarlem over duurzaamheid. Het Kweekcafé bevindt zich achter het witte gebouw van het NME.

Meer info

Meer weten over De Groene Mug en de ambities van Haarlem op het gebied van duurzaamheid: http://www.haarlem.nl/degroenemug.

biomarkt, biologische producten, wij telen groente, duurzame producten, glutenvrije producten
BioMarkt op de Haarlemmer Kweektuin, eerste zaterdag van de maand

De BioMarkt op de Haarlemmer Kweektuin staat er elke eerste zaterdag van de maand. De BioMarkt staat opgesteld op het voorterrein en vindt plaats van 10.00 tot 15.00 uur. Je kunt er terecht voor allerlei biologische, glutenvrije of duurzaam geproduceerde producten. Bijvoorbeeld groenten, brood, gebak, kaas, worst, jam, honing, wijn, bier, olijfolie en azijn, zero waste verpakkingen en waterzuiveraars.
Het is behalve voor je zaterdagse boodschappen doen op de markt ook een gezellige plek om wat te eten en te drinken.
Begin je dag met gezelligheid en gezondheid en kom naar de BioMarkt!!

In de wintermaanden is er geen BioMarkt. 2 Maart 2019 is het weer de eerste keer dat de BioMarkt op het voorterrein staat.

Het assortiment op de verschillende kramen is divers en elke keer weer anders, hoewel er ook elke maand dezelfde gezichten zijn. Voor het actuele aanbod van de BioMarkt is het handig als je de Facebookpagina van de BioMarkt bekijkt.

Go to Top