Kids Fest op de Kweektuin van 12 tot 16 uur
22 augustus 2019

Kids Fest!

Ravotten, snoepen en toffe spelletjes spelen! Een feest voor jong en oud, maar waar de kids wel echt in de spotlight staan. Waarom? Omdat acht enthousiaste kids het feest organiseren voor de wijk! Oftewel; het is weer tijd voor het Kids Fest!

Acht kanjers van kinderen, de jongste 5 jaar oud en de oudste 12 jaar, organiseren dit jaar voor de tweede keer het Kids Fest! Het feest verplaatst zich dit jaar naar het noorden van Haarlem, namelijk naar: In de Haarlmmer Kweektuinen. Het belooft weer een te gek feestje te worden voor alle kinderen uit Haarlem en omgeving, want ook dit jaar wordt het Kids Fest weer georganiseerd door kinderen uit het Haarlem en Heemstede zelf! De laatste week van de zomervakantie werken onze kids keihard aan het organiseren van hun eigen Kids Fest 2.0. Hier draait het om kinderen, waar ouders op de achtergrond welkom zijn.

Zelf doen

Om het festival weer tot een groot succes te maken, gaat de groep van acht gezamenlijk aan de slag! Van idee tot uitvoering, in drie dagen tijd werken ze toe naar het eindresultaat. Ook dit jaar bezoeken ze verschillende ondernemingen, ditmaal ondernemingen die relevant zijn voor een feest dat in het teken staat van picknicken en groepsspelletjes. Tijdens het bezoek vragen de kinderen de organisaties of ze iets willen bijdragen aan hun Kids Fest.

Doerakjes en spelletjes

Dit jaar hebben de kids besloten dat het feest in het teken moet staan van: picknicken en spelletjes!! Natuurlijk zijn de kinderen op alles voorbereid en hebben zij er voor gezorgd dat er verschillende spellen, van groot tot klein, gespeeld kunnen worden. Daarnaast zijn er hapjes en drankjes, waarvan je kan genieten op de kleden die op de grond liggen. Maar de kids nodigen alle aanwezigen ook uit om een eigen picknickmand mee te nemen. Want dat mag! Je mag je eigen drinken en broodjes meenemen, maar ook je waterpistool of pop naar dit feest. Waarom? Zo maken we er met elkaar een te gek feestje van!

Wanneer: donderdag 22 augustus van 12:00 tot 16:00 uur

Waar: Haarlemmer Kweektuinen

Deelname: Gratis

Meer informatie volgt binnenkort op www.stad-haarlem.nl/project/kids-fest

Terreinwerkdag Haarlemmer Kweektuin van 10 tot 14 uur
24 augustus 2019

Zaterdag 24 augustus is er weer een terreinwerkdag op de Haarlemmer Kweektuin. Van 10 tot 14 uur gaan we aan de slag met verschillende klussen op het terrein. We verzamelen als vanouds in de onze kas op het marktplein, met koffie/thee en koek.

Augustus is de tijd om het hooiland te maaien. Het gras gaan we vervolgens bij elkaar te harken en afvoeren naar de composthoop. Dit “verschralen” is een aardige klus, maar zorgt ervoor  dat er volgend jaar weer gras met bloemen terugkomt. Ook gaan we een groot deel van het riet uit de amfibieënpoel halen, boomopslag uit de oevers trekken, knippen of zagen en rondom de heesters schoffelen. Er is veel te doen en we kunnen je hulp goed gebruiken.

Bij de lunch is er natuurlijk ook hulp nodig.

Ben je 24 augustus terug van vakantie en heb je zin om lekker buiten aan de slag te gaan? Doe dan mee en geef je op per mail: vrijwilligers@haarlemmerkweektuin.nl

Hopelijk wordt het goed weer op de werkdag, maar mocht het anders uitpakken, bij heel slecht weer wordt de werkdag afgeblazen. Graag tot 24 augustus.

Werkgroep terrein

Stichting Haarlemmer Kweektuin

BioMarkt vanaf 10 uur
3 augustus 2019
De volgende Biologische Markt is op 3 augustus op het voorterrein van de Haarlemmer Kweektuin. Begin je dag met gezelligheid en koop je duurzame biologisch geteelde groenten en fruit op de Biomarkt.

De markt is tussen 10 en 15 uur. Je kunt er terecht voor allerlei biologische, glutenvrije of duurzaam geproduceerde producten. Bijvoorbeeld: groenten, brood, gebak, kaas, worst, jam, honing, wijn, bier, olijfolie en azijn, zero waste verpakkingen en waterzuiveraars.
Het is behalve voor je zaterdagse boodschappen doen op de markt ook een gezellige plek om wat te eten en te drinken. We zien je graag!

 

Blauwalg in watergang Paddenpoel (aug 18)
7 augustus 2018

augustus ’18

Er zijn meldingen van huiduitslag en jeukklachten bij kinderen die in contact zijn geweest met het water op Paddenpoel. Het zou gaan om Blauwalg na een consult bij de arts. Om de bezoekers ter plekke te attenderen zijn er bordjes geplaatst bij het infobord en de zij-ingang. Voor meer informatie over Blauwalg zie www.zwemwater.nl.
Voor alle duidelijkheid: op Paddenpoel is het water in de watergang geen zwemwater. Het wordt daarom niet gecontroleerd door Rijkswaterstaat op aanwezigheid van bacteriën of andere zaken, zoals b.v. wel bij aangewezen zwemplassen, zwemvijvers of de zee.
Het water uit de waterpomp is grondwater. Hier zit geen blauwalg in en kan mee gespeeld worden, maar het is geen drinkwater.

Paddenpoel gesloten op zaterdag 25 augustus

Er wordt op zaterdag 25 augustus van 10.00 tot 14.00 uur gewerkt op Paddenpoel. Spelen kan dan helaas niet, maar als je zin hebt om te komen helpen kan dat wel. Zo een werkdagje is altijd heel gezellig. Leuk om Paddenspoelfans te ontmoeten en wie weet elkaar te inspireren. Wil je meer weten over de klussen of heb je andere vragen ? Mail naar doen@haarlemmerkweektuin.nl

De sluiting zal ook aangegeven staan op het mededelingbord bij de Paddenpoelpoort en bij de zij-ingang.

Groen in de stad spreekuur – elke woensdagmiddag

Iedere woensdagmiddag tussen 14.00-16.00 uur zijn de hoveniers van NME beschikbaar om bezoekers van de Stadskweektuin te helpen met hun vragen over natuurlijk en duurzaam tuinieren. Aan het inloopspreekuur zijn geen kosten verbonden. Aanbellen bij NME in het witte gebouw, Kleverlaan 9, Haarlem.
Meer informatie: NME per mail: nmeactiviteiten@haarlem.nl per telefoon: 06 46215415

Duurzaamheidsloket: stel hier al je vragen! – elke vrijdagmiddag

Het duurzaamheidsloket is HET loket waar je met al je vragen terecht kunt over duurzaamheid.

Het loket is een samenwerking tussen Gemeente Haarlem en diverse duurzame organisaties. De medewerkers van het loket kunnen uw vragen beantwoorden over oa. duurzaam bouwen, energie besparen, bewoners initiatieven en financiering. Ze kunnen u ook doorverwijzen of koppelen aan een partner in het netwerk van De Groene Mug.

Wanneer en waar?

Elke vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur kunt u in het Kweekcafé terecht met uw vragen aan de medewerkers van de Gemeente Haarlem over duurzaamheid. Het Kweekcafé bevindt zich achter het witte gebouw van het NME.

Meer info

Meer weten over De Groene Mug en de ambities van Haarlem op het gebied van duurzaamheid: http://www.haarlem.nl/degroenemug.

biomarkt, biologische producten, wij telen groente, duurzame producten, glutenvrije producten
BioMarkt op de Haarlemmer Kweektuin, eerste zaterdag van de maand

De BioMarkt op de Haarlemmer Kweektuin staat er elke eerste zaterdag van de maand. De BioMarkt staat opgesteld op het voorterrein en vindt plaats van 10.00 tot 15.00 uur. Je kunt er terecht voor allerlei biologische, glutenvrije of duurzaam geproduceerde producten. Bijvoorbeeld groenten, brood, gebak, kaas, worst, jam, honing, wijn, bier, olijfolie en azijn, zero waste verpakkingen en waterzuiveraars.
Het is behalve voor je zaterdagse boodschappen doen op de markt ook een gezellige plek om wat te eten en te drinken.
Begin je dag met gezelligheid en gezondheid en kom naar de BioMarkt!!

In de wintermaanden is er geen BioMarkt. 2 Maart 2019 is het weer de eerste keer dat de BioMarkt op het voorterrein staat.

Het assortiment op de verschillende kramen is divers en elke keer weer anders, hoewel er ook elke maand dezelfde gezichten zijn. Voor het actuele aanbod van de BioMarkt is het handig als je de Facebookpagina van de BioMarkt bekijkt.

Go to Top