Werkzaamheden Haarlemmer Kweektuin

Komende tijd zijn er werkzaamheden op het terrein:

Vernieuwen riolering

De riolering is verouderd en moet vervangen worden. In september starten de werkzaamheden met het graven van een geul gegraven door het gras. Niet door het pad omdat er een afstand tot de bomen moeten zijn, vanwege de boomwortels.

Later zal bij Kweekcafé de bestrating open liggen. Het werk gebeurt in fases zodat er altijd genoeg paden zijn om overal te komen en het veilig is voor de bezoekers, de bedrijfsvoering van de ondernemers mogelijk blijft en het Kweekcafé goed te bereiken is.

Daar er dieper dan 30 cm gegraven gaat worden zal er archeologisch onderzoek gedaan gaan worden. Uiteindelijk gaat alles weer dicht. Voor het einde van dit jaar is het park weer als vanouds, maar met een verbeterd riool.

Een mooie doorgang!

Wanneer je het hek doorloopt zie je dat er iets veranderd is, maar wat?
De verbinding tussen het witte kantoorgebouw en Huis ter Kleef is weg gehaald.
Er is nu een mooi doorgang van voor naar achter.
De bestrating wordt binnenkort afgerond en dan kunt u zo recht naar het Marktplein lopen.
Weer een verbetering van het park.

Herfstevenement
14 oktober 2018

Op zondag 14 oktober 2018 vindt tussen 11 en 16 uur het jaarlijkse Herfstevenement in en voor de kassen van de Haarlemmer Kweektuin plaats. Het is in de vorm van een markt en er zijn enkele kinderactiviteiten. Een evenement voor het hele gezin. De toegang is gratis.

GEZELLIG, INFORMATIEF EN HEERLIJK
Het aanbod is vooral gericht op onze leefomgeving in herfst en winter. Die omgeving begint op de drempel van de woning en eindigt voor een deel in de keuken. De sier- en de moestuinliefhebbers vinden er planten, fruitbomen, bollen en knollen en prachtig gereedschap. Een mandenvlechter geeft demonstraties en verkoopt zijn producten en er wordt ter plekke meel gemalen van biologisch graan. Smulpapen kunnen er terecht voor eetbare paddenstoelen, kazen, jams, geleien, fruit, pompoenen, honing, brood en groenten. Het zijn allemaal biologische of streekproducten die thuis de basis kunnen vormen van overheerlijke gerechten.
Maar men kan er ter plekke ook smullen. Er is een biologische cateraar, er zijn verse taarten te koop en bijzondere soepen.

De dieren in onze directe leefomgeving krijgen ook aandacht. Natuur- en milieuverenigingen vragen er aandacht voor. Naast veel informatie kan men op het evenement terecht voor diverse broedkasten en schuilplaatsen voor vogels, vlinders, vleermuizen en vele andere nuttige dieren met wie wij de groene ruimte delen. Voor de kinderen zijn er enkele activiteiten die betrekking hebben op die ruimte.
Kortom een gezellig, informatief en heerlijk evenement voor het hele gezin.

Terreinwerkdag
3 november 2018

Zaterdag 3 november werken we van 10 tot 14 uur weer verder aan de Kweektuin. Nu gaan we de schuine oevers aanpakken, o.a. met de zeis. Voor wie wil leren om met een zeis te werken kan op die dag een proefles volgen bij Landschap Noord-Holland. We gaan weer verder met het flapvissen en weghalen van de boomopslag. De heg aan de Terspijtstraat gaan we snoeien en de afzetting van Paddenpoel afmaken. Composthopen omzetten etc. Er is werk genoeg. Wil je helpen geef je dan op per mail; doen@haarlemmerkweektuin.nl. Mocht je deze dag niet kunnen, 3 november is de volgende kans. Dan doen we weer mee aan de natuurwerkdag van de Landschappen.

Werkgroep terrein

BioMarkt vanaf 10 uur
3 november 2018

Op de BioMarkt aanstaande zaterdag vanaf 10 uur is te koop:

-Groente en fruit bij de kraam van Wij Telen Groente (ook informatie over de zelfoogsttuin in de Kas)
-Geitenkaas van geitenboerederij Van Dorp
-Brood van bakkerij Raat
-Honing van Imkerij de Werkbij
-Meel gemalen door molen De Gouden Engel
-Olie van Grapoila
-Humus van Home Sweet Humus
-Wijn van Kremer
-Bier van Uiltje Bier
-Worst van Cordemeijer
-Eieren en olijfolie van Willem & Drees
-Chocolade en koekjes van Chocbite
-Aya met waterzuivering
-Chocopasta van No Sugar Daddies

Groen in de stad spreekuur – elke woensdagmiddag

Iedere woensdagmiddag tussen 14.00-16.00 uur zijn de hoveniers van NME beschikbaar om bezoekers van de Stadskweektuin te helpen met hun vragen over natuurlijk en duurzaam tuinieren. Aan het inloopspreekuur zijn geen kosten verbonden. Aanbellen bij NME in het witte gebouw, Kleverlaan 9, Haarlem.
Meer informatie: NME per mail: nmeactiviteiten@haarlem.nl per telefoon: 06 46215415

Duurzaamheidsloket: stel hier al je vragen! – elke vrijdagmiddag

Het duurzaamheidsloket is HET loket waar je met al je vragen terecht kunt over duurzaamheid.

Het loket is een samenwerking tussen Gemeente Haarlem en diverse duurzame organisaties. De medewerkers van het loket kunnen uw vragen beantwoorden over oa. duurzaam bouwen, energie besparen, bewoners initiatieven en financiering. Ze kunnen u ook doorverwijzen of koppelen aan een partner in het netwerk van de Groene Mug.

Wanneer en waar?

Elke vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur kunt u in het Kweekcafé terecht met uw vragen aan de medewerkers van de gemeente over duurzaamheid. Het Kweekcafé bevindt zich achter het witte gebouw van het NME.

Meer info

Meer weten over de Groene Mug en de ambities van Haarlem op het gebied van duurzaamheid: http://www.degroenemug.nl/

BioMarkt van 10 tot 15 uur voorterrein (1e zaterdag van de maand)

Iedere eerste zaterdag van de maand is er weer BioMarkt.

Kom boodschappen doen op deze sfeervolle markt. Biologisch en zo lokaal mogelijk.

Er is o.a. brood en banket (Raat), gebak en granola van Peperkers, groente (Wij Telen Groente), geitenkaas (Van Dorp), diverse meelsoorten (Gouden Engel), honing (Werkbij), olijfolie (d’Olijfmolen),  koudgeperste olieen (Compleat), ambachtelijke worst van Cordemeijer, bier (Uiltje Bier), wijn van Kremer, jam van J’aime uit Santpoort, AYA met een waterproeverij en waterzuiveraars.

Go to Top