Workshop Italiaans – 27 mei en 3 juni
27 mei 2018

Altijd al een woordje Italiaans willen spreken? Leer de basis van deze mooie romantische Zuid-Europese taal en meld je aan.

Voor de crowdfundingcampagne voor de Natuurspeelplek organiseert de Haarlemmer Kweektuin een workshop Italiaans. De workshops bestaat uit twee sessie van 1,5 uur en wordt aangeboden door de Italiaanse dame Silvia Paoletti. Silvia maakt de workshop interactief en spelend. Met de leuke manier van lesgeven is het niet alleen leerzaam maar ook leuk en gezellig.

De workshop vindt plaats in de unieke kas van de stichting op zondag 27 mei en zondag 3 juni van 17.00 uur tot 18.30 uur. Deelname bedraagt € 50,- p.p. De gehele opbrengst komt ten goede aan de realisatie van de Natuurspeelplek op het terrein van de Haarlemmer Kweektuin.

Aanmelden kan tot 28 april via natuurspeelplek@haarlemmerkweektuin.nl

Dit event is een onderdeel van onze crowdfundingcampagne. Steun ons en deel onze campagne. Dit kan via www.voorjebuurt.nl/natuurspeelplek

Leer Handletteren!
16 mei 2018

Leer Handletteren!

Happy Handlettering Haarlem leert je in één middag hoe je een leuke quote of kaart kan handletteren. We laten heel veel voorbeelden zien, je gaat zelf schetsen, ontwerpen, tekenen en finetunen.

In deze 2 uur durende workshop op woensdag 16 mei (van 15.30 uur tot 17.30 uur) ga je met een tekst (spreuk of gezegde) aan de slag. Je krijgt uitleg over de verschillende lettertypes, hoe je een letter karakter kan geven en vlakverdeling. Aan het einde van de bijeenkomst neem je je eigen werk mee naar huis. Je krijgt natuurlijk ook materialen zodat je thuis lekker verder kunt handletteren.

Meld je aan vóór 29 april d.m.v. een mail te sturen naar:
natuurspeelplek@haarlemmerkweektuin.nl

De kosten zijn:
Volwassenen € 37,50 en kinderen van 8 tot 18 jaar € 27,50. Deze prijs is inclusief het lesmateriaal, potlood, pennen en bloc welke je mee naar huis mag nemen. Er is gratis limo, koffie en thee tijdens de workshop.

Een deel van de opbrengst van deze workshop komt ten goede voor de aanleg van de Natuurspeelplek op de Haarlemmer Kweektuin.

Kijk voor meer informatie over handletteren op de website van:
handlettering@mombers.nl

Eten & drinken voor de Natuurspeelplek bij restaurant Aangenaam
29 april 2018

Uit eten gaan en daarmee het goede doel van de Natuurspeelplek steunen. Kom op zondag 29 april a.s. eten bij restaurant Aangenaam in Haarlem. Maar liefst 25% van de omzet zal worden gedoneerd aan onze stichting. Dit geld wordt volledig gebruikt voor de realisatie van de Natuurspeelplek. Alvast enorme dank naar de eigenaren van dit fantastische restaurant!

Reserveer vast een tafel via telefoonnummer 023 5317403 of via de websitewww.aangenaametenendrinken.nl

Gewijzigde datum filmavond “From Source to Sea” met diner
28 april 2018

Vanwege het enorme succes en de ongelooflijk veel positieve reacties van bezoekers bij onze eerste filmavond op de Haarlemmer Kweektuin organiseren wij samen met onze collega’s van het Kweekcafé een tweede filmavond.

Deze filmavond is ook weer voor het goede doel namelijk de Natuurspeelplek. De opbrengst komt grotendeels ten goede aan de nieuw aan te leggen Natuurspeelplek.

Kom kijken naar de indrukwekkende film From Source to Sea van Merijn Tinga (beter bekend als de Plastic Soup Surfer). Hij voert al jaren actie om de hoeveelheid plastic in de wereld te verminderen. De film van regisseur Eelke Dekker gaat over méér dan plastic afval. Het is een expeditie en een zoektocht naar kennis; een ontwikkeling tijdens het afzakken van 1.200 kilometer Rijn op een surfboard van plastic afval.

Reageer snel want bij de vorige filmavond gingen de aanmeldingen erg hard. Geniet van een verzorgde avond uit en meld je vóór 26 april aan via natuurspeelplek@haarlemmerkweektuin.nl (Allergieën? Vermeld dit s.v.p. bij de aanmelding)

Locatie: de Hoge Kas bij het Kweekcafé
Tijd: 18:00u – 22:00u
Prijs: € 40,00 inclusief diner en welkomstdrankje (excl. overige drankjes)

*Tip: draag warme kleding of neem een kleedje mee*

Volg onze campagne op voorjebuurt.nl/natuurspeelplek

Volg dit event op Facebook

 

Mamacafé voor jonge moeders, elke maand, woe 25 april
25 april 2018

Mamacafé voor moeder, vaders, opa´s  en oma´s, tantes, vriendinnen.

Start crowdfunding natuurspeelplek

We zijn op 15 februari een crowdfunding-campagne gestart om een natuurspeelplek te realiseren op de Haarlemmer Kweektuin!

Volg onze campagne op:

www.voorjebuurt.nl/natuurspeelplek

Doe mee en geef ook een bijdrage!

 

Doneer of start zelf een actie

Wij nodigen jullie graag uit om de handen uit de mouwen te steken, om samen het uiteindelijke doelbedrag van €25.000,- bijeen te krijgen. Dit kan natuurlijk door te doneren, maar ook door zelf een actie te starten met je klas, straat of familie. Zo kunnen jullie een belangrijke bijdrage leveren aan de realisatie van de Haarlemmer Kweektuin! Ook kunnen jullie meedoen door het aan iedereen in je omgeving te vertellen!

 

Tot snel op de Haarlemmer Kweektuin!

Groen in de stad spreekuur – elke woensdagmiddag

Iedere woensdagmiddag tussen 14.00-16.00 uur zijn de hoveniers van NME beschikbaar om bezoekers van de Stadskweektuin te helpen met hun vragen over natuurlijk en duurzaam tuinieren. Aan het inloopspreekuur zijn geen kosten verbonden. Aanbellen bij NME in het witte gebouw, Kleverlaan 9, Haarlem.
Meer informatie: NME per mail: nmeactiviteiten@haarlem.nl per telefoon: 06 46215415

Duurzaamheidsloket: stel hier al je vragen! – elke vrijdagmiddag

Het duurzaamheidsloket is HET loket waar je met al je vragen terecht kunt over duurzaamheid.

Het loket is een samenwerking tussen Gemeente Haarlem en diverse duurzame organisaties. De medewerkers van het loket kunnen uw vragen beantwoorden over oa. duurzaam bouwen, energie besparen, bewoners initiatieven en financiering. Ze kunnen u ook doorverwijzen of koppelen aan een partner in het netwerk van de Groene Mug.

Wanneer en waar?

Elke vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur kunt u in het Kweekcafé terecht met uw vragen aan de medewerkers van de gemeente over duurzaamheid. Het Kweekcafé bevindt zich achter het witte gebouw van het NME.

Meer info

Meer weten over de Groene Mug en de ambities van Haarlem op het gebied van duurzaamheid: http://www.degroenemug.nl/

BioMarkt van 10 tot 15 uur voorterrein (1e zaterdag van de maand)

Iedere eerste zaterdag van de maand is er weer BioMarkt.

Kom boodschappen doen op deze sfeervolle markt. Biologisch en zo lokaal mogelijk.

Er is o.a. brood en banket (Raat), gebak en granola van Peperkers, groente (Wij Telen Groente), geitenkaas (Van Dorp), diverse meelsoorten (Gouden Engel), honing (Werkbij), olijfolie (d’Olijfmolen),  koudgeperste olieen (Compleat), ambachtelijke worst van Cordemeijer, bier (Uiltje Bier), wijn van Kremer, jam van J’aime uit Santpoort, AYA met een waterproeverij en waterzuiveraars.

Go to Top